Top 7 besplatnih strategija VIDEO

Strategija je jedan od najpopularnijih žanrova video-igara. Evo, zato, liste od 7 besplatnih strategija, koje će vam pomoći da ramrdate vijuge, gradite civilizacije i borite se protiv neprijatelja. Uživajte.

Izvor: Tportal
Podeli
Foto: depositphotos/Vadymvdrobot
Foto: depositphotos/Vadymvdrobot

Freeciv

Pokrenut 1996. godine, projekat Freeciv jedan je od najstarijih i najuglednijih među besplatnim strateškim igrama online. Možete ga igrati online ili offline, kao i odmeriti snage sa drugim igračima.

Izgledom podseća na Civilizaciju 2, što nije čudno ako znamo da su se pojavili iste godine. Ako ste nostalgični za danima 2D grafike ili hoćete da vidite kako to izgleda, uronite u svet Freeciv-a.

Freeorion

Slično kao Freeciv s Civilizacijom, Freeorion izgledao kao replika slavne video-igre Masters of Orion. Ta franšiza "svemirskih video-igara" u međuvremenu je malo posrnula, ali i dalje ima svojih prednosti i šarma.

Megamek

Igru Megamek takođe možete preuzeti na računar ili igrati online (protiv veštačke inteligencije ili drugih igrača), i to bi svakako trebalo da učinite ako ste voleli video-igru na Battletech-u, sa ogromnim ratnim mašinama u borbi. Tu su još i laseri, projektili, i mnogo drugih čuda moderne borbene tehnologije.

Battle for Wesnoth

Više volite žanr fantazije? Battle for Wesnoth vas u tom slučaju verovatno neće razočarati. Lutaćete poljima i morima pokušavajući da povratite izgubljeni presto ili da pronađete magične dragulje. I ovde je dostupna mogućnost igranja protiv drugih igrača.

Colonist

Colonist je odličan izbor za ljubitelje igre Settlers of Catan. Cilj je da podignete civilizaciju na noge i proširite je gradeći naselja i izbegavajući napade neprijatelja. Možete je igrati solo ili protiv drugih.

Geopolitics

U igri Geopolitics cilj je jednostavan: pokoriti svet. Jednostavna je i zabavna. Počinjete s gradom koji vam donosi prihod. To bi trebalo da iskoristite kako biste podigli vojsku i okupirali okolne zemlje.

Remnants of the Precursors

Još jedan klon igre Masters of Orion, dostupan za operativne sisteme Windows, macOS i Linux. Naći ćete se na čelu rase vanzemaljaca na putu ka dominaciji galaksijom. Razvijaćete tehnologije, istraživati svemir i kolonizovati gde god, i koga god možete.

Da li ste isprobali neku od ovih besplatnih strateških video-igara, ili mislite da je nešto izostavljeno sa liste? Pišite nam u komentarima.

strana 1 od 11 idi na stranu