Sony zahteva od kompanija: Sve video-igre za PS4 moraju da budu kompatibilne sa PS5

Pripreme za Sony Playstation 5 uveliko teku, a čelnici kompanije su poslali poseban dopis studijima koji razvijaju video-igre za ovu konzolu.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: Depositphotos, alexionas1989
Foto: Depositphotos, alexionas1989

Sony je sada poručio developerima da, ako žele da nakon 13. jula objave igru za Playstation 4, ona mora biti kompatibilna sa nadolazećom Playstation 5 konzolom. Otkriveno je da svaki studio za svoju igru mora u dokumentaciji označiti da je igra testirana za PS5, kao i da će se pružiti način da se to izvede.

Svaki novi apdejt mora tako biti testiran za kompatibilnost kako bi se igre zadržala na Playstation 5 konzoli. Ovo važi za sve igre koje developeri pošalju na zahtev za izdavanje kompaniji Sony posle sredine jula meseca.

Ovo dolazi kao logičan potez za same developere i bez zahteva kompanije Sony, pošto bi igre objavljene na jesen za PS4 i Xbox One ispustile deo publike koja čeka skok za narednu generaciju.

Ujedno, PS5 će imati veći broj igara u ponudi na samom startu, kao što i Microsoft planira preko hiljadu igara za Xbox Series X, sa sve HDR i 120FPS.

Sveže Playstation ekskluzive The Last of Us 2 i Ghost of Tsushima ne spadaju u ovu kategoriju, ali je verovatno da će biti kompatibilne sa PS5, pošto se ipak radi o first-party naslovima, piše Play.co.rs.

Uskoro očekujemo i najavu Playstation 5 ekskluziva, igara koje se neće pojaviti za PS4, zakazano za 4. jun u 22 časova.

strana 1 od 8 idi na stranu