Uzbuđenje raste: Ove video-igre obeležiće novi PlayStation i Xbox VIDEO

Ove godine trebalo bi da izađu dve velike konzole nove generacije: PlayStation 5 i Xbox Series X. Evo samo nekih video-igara koje jedva čekamo da vidimo.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2020.

12:00

Uzbuđenje raste: Ove video-igre obeležiće novi PlayStation i Xbox VIDEO
Foto: Depositphotos, 5seconds

Halo Infinite

Franšiza Halo je 2001. učinila Xbox konzolom koja se pamti. Posle 19 godina, pred sobom imamo Halo Infinite, ekskluzivu za Xbox Series X u kojoj opet preuzimate ulogu futurističkog super-vojnika po imenu Master Chief.

U novom nastavku, naš junak istražuje novi Halo prsten, a pomaže mu veštačka inteligencija Cortana. Novi Halo predstavlja svojevrsni reset franšize koji će sigurno povećati broj prodatih konzola. Assasin's Creed: Valhalla

Novi nastavak legendarnog serijala nas vodi u eru Vikinga. Radi se o avanturama vikinškog lopova iz VIII veka koji u Engleskoj, sticajem okolnosti, želi nešto da opljačka i primiri se.

Lokalna vlastela se tome, naravno, protivi i tu je deo u kojem vi odlučite da ih je bolje potamaniti sve dobro isprobanom kombinacijom parkura, borbe i šunjanja. Assassin's Creed: Valhalla stiže na obe konzole nove generacije. Fortnite

Popularni Fortnite stiže i na PS5 i Xbox Series X, i trebalo bi da "potpuno iskoristi" povećanu snagu novih konzola. Ovo znači da verovatno dobijamo bolju grafiku.

Mada će vaš PlayStation 5 i/ili Xbox Series X možda imati lepšu grafiku, tranzicija među konzolama i platformama biće sveobuhvatna, što znači da će Multiplayer raditi kao i do sad - bez greške. Sve sportske video-igre iz EA (uključujući i Fifu)

Kao što to obično biva svake godine, EA nastavlja da izbacuje nove verzije sportskih video-igara. Dolaskom konzola nove generacije, stvara se potencijal za najbolji izgled do sada, ali videćemo kako to u praksi izgleda.

Prva zvanična video-igra iz EA radionice koja će stići na nove konzole je Madden NFL 21. Novi Madden na PS5 i Xbox dolazi paralelno sa dolaskom konzola, prenosi tPortal. Novi Call of Duty

Vrlo je izvesno da ćemo krajem godine da vidimo i najnoviji CoD, nastavak serijala koji traje više od deset godina. Kao i u slučaju sportskih video-igara iz EA, i Activision bi trebalo da svoju vedetu objavi i za PS5 i za Xbox Series X. Dirt 5

Ovo će, verovatno, biti "ona igra sa trkama" za nove generacije konzola. Automobilske simulacije su sve češće veoma blizu vizuelnom ultra-realizmu, čemu svedoče Forza i Gran Turismo.

S obzirom na to da Polyphony još nije najavio Gran Turismo za PS5, Dirt 5 će verovatno zauzeti njegovo mesto. Ista priča važi i za Xbox Series X.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: