SAD bi video-igrama da reši probleme u Ukrajini

Stejt department Sjedinjenih Američkih Država planira da socijalne probleme ukrajinskog društva reši pomoću "ozbiljnih video-igara". U tom cilju, američka ambasada u Kijevu, raspisala je konkurs za organizacije.

Tehnopolis

Izvor: Sputnik

Ponedeljak, 18.05.2020.

14:53

SAD bi video-igrama da reši probleme u Ukrajini
Ilustracija/Foto: depositphotos, Gorodenkoff

U okviru projekta, planirano je da se okupi oko 50 stručnjaka i programera početnika iz Ukrajine, kao i da se za njih organizuje seminar na temu socijalnih pitanja, za vreme kog će njegovi učesnici početi rad na "ozbiljnim video-igrama".

Predavači će biti stručnjaci iz Ukrajine i SAD, kao i predstavnici američkih kompanija - proizvođača video-igara, prenosi Sputnjik.

Stejt department planira da za ovaj projekat izdvoji do 100 hiljada dolara. Kako se navodi, on će pomoći ulasku američkih kompanija u industriju video-igara Ukrajine, kao i stvaranju platforme za saradnju između programera iz SAD i njihovih ukrajinskih kolega.

U februaru je Vašington saopštio o planovima realizacije programa u Ukrajini, koji će omogućiti da se "proširi tekući dijalog unutar ukrajinskog društva" u vezi s političkim i socijalnim pitanjima, koji je od velikog značaja u kontekstu "evroatlantskog razvoja" ukrajinske države.

"Osnovni strateški ciljevi su: učvršćivanje poslovnih odnosa između SAD i Ukrajine putem transparentne platforme za saradnju, stvaranje najboljih uslova za poslovanje, kao i rešavanje socijalnih problema Ukrajine preko pripreme ‘ozbiljnih video-igara’”, piše u dokumentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: