Za sve koji su voleli da igraju Portal: Otkriven prequel pod nazivom F-Stop

Kompanija Valve je pre Portala 2 razvijala prequel video-igre Portal, poznat kao F-Stop. Sada možemo da vidimo kako je trebalo da izgleda. F-Stop je zvanično otkazan, ali ko zna, možda nas čeka iznenađenje.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 05.01.2020.

14:40

Default images

Više od decenije nakon što je projekat napušten, F-Stop je dospeo do očiju javnosti zahvaljujući dokumentarnoj seriji koju je kreirao tim indie programera, LunchHouse Software, piše sajt Tech Radar.

Video serija nosi naziv Exposure i prva njena kratka epizoda konačno nam omogućava da pogledamo F-Stop i neuobičajenu perspektivu centralne kamere, poznate i kao Aperture camera.

Kao što vidimo, ova video-igra se odriče pušaka, portala, Chell-a i GLaDOS-a u cilju daljeg istraživanja Aperture Science i njene revolucionarne kamere.

Samo snimak

Kao što pokazuje dokumentarac, kamera i njeni polaroidi omogućavaju igračima da manipulišu položajem i razmerama objekata u svetu igara, kako bi rešili zagonetke iz okoline. Na primer, igrač može da fotografiše ventilator na plafonu i premesti ga na pod, što mu omogućava da pređe viši nivo, u drugo područje.

LunchHouse navodi da koristi originalni kod korišćen za nikad objavljeni F-Stop i da je video podeljen uz dozvolu kompanije Valve, ali dugoročni planovi koje LunchHouse ima za taj kod nisu potpuno jasni.

Trenutno, cilj je da Exposure bude samo video serija, a ne igra sama po sebi, ali programer Tristan Halcomb je na Tviteru rekao kako žele da odrede interesovanje, kako bi razmotrili mogućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: