Za sve koji su voleli da igraju Portal: Otkriven prequel pod nazivom F-Stop

Kompanija Valve je pre Portala 2 razvijala prequel video-igre Portal, poznat kao F-Stop. Sada možemo da vidimo kako je trebalo da izgleda. F-Stop je zvanično otkazan, ali ko zna, možda nas čeka iznenađenje.

Izvor: B92
Podeli

Više od decenije nakon što je projekat napušten, F-Stop je dospeo do očiju javnosti zahvaljujući dokumentarnoj seriji koju je kreirao tim indie programera, LunchHouse Software, piše sajt Tech Radar.

Video serija nosi naziv Exposure i prva njena kratka epizoda konačno nam omogućava da pogledamo F-Stop i neuobičajenu perspektivu centralne kamere, poznate i kao Aperture camera.

Kao što vidimo, ova video-igra se odriče pušaka, portala, Chell-a i GLaDOS-a u cilju daljeg istraživanja Aperture Science i njene revolucionarne kamere.

Samo snimak

Kao što pokazuje dokumentarac, kamera i njeni polaroidi omogućavaju igračima da manipulišu položajem i razmerama objekata u svetu igara, kako bi rešili zagonetke iz okoline. Na primer, igrač može da fotografiše ventilator na plafonu i premesti ga na pod, što mu omogućava da pređe viši nivo, u drugo područje.

LunchHouse navodi da koristi originalni kod korišćen za nikad objavljeni F-Stop i da je video podeljen uz dozvolu kompanije Valve, ali dugoročni planovi koje LunchHouse ima za taj kod nisu potpuno jasni.

Trenutno, cilj je da Exposure bude samo video serija, a ne igra sama po sebi, ali programer Tristan Halcomb je na Tviteru rekao kako žele da odrede interesovanje, kako bi razmotrili mogućnosti.

strana 1 od 11 idi na stranu