Sony objavio nove detalje o sledećoj generaciji PlayStationa

Džim Rajan, predsednik i izvršni direktor Sony Interactive Entertainment (SIE), objavio je zvanični blog na PlayStation sajtu u kome potvrđuje ono što smo praktično odavno znali...

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: GettyImages / Justin Sullivan
Foto: GettyImages / Justin Sullivan

Nova Sony konzola nosi naziv - PlayStation 5 i dolazi u isto vreme kad i Xbox Scarlett, odnosno za božićne praznike sledeće godine, što znači u periodu novembar / decembar.

Zajedno sa novom konzolom, stiže i novi kontroler, koji sa sobom donosi dve ključne promene. Jedna je "haptic feedback", tehnologija koju Steam kontroler već poseduje, i koja će zameniti klasičnu vibraciju koju ima DualShock 4.

Ona omogućava širok spektar povratnih informacija, pa će se džojstik drugačije ponašati kada udarite u zid tokom trke ili recimo kada šutnete loptu na fudbalskom terenu. Osećaj će biti drugačiji čak i ukoliko ste u blatnjavom delu terena u odnosu na travnati deo, prenosi Play.

Druga novina su adaptivni okidači, koji će se nalaziti na tasterima L2/R2. Developeri će moći da programiraju osećaj koji će ovi tasteri stvarati, da li će biti lagani na dodir ili će biti teško i intenzivno pritisnuti ih, recimo.

Ideja je da se tasteri drugačije ponašaju u odnosu na to da li recimo ispaljujete strelu njima ili ubrzavate vozilo po kršnom terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 13 idi na stranu