Tamna strana gejminga: Još jedan Call of Duty igrač završio iza rešetaka

Pojam takozvanog svatovanja (swatting) vam je verovatno poznat. To je neslana šala u kojoj "šaljivdžije" šalju specijalce na vrata strimera koji nisu ni svesni torture koja ih očekuje.

Tehnopolis

Izvor: play.co.rs

Sreda, 18.09.2019.

20:20

Tamna strana gejminga: Još jedan Call of Duty igrač završio iza rešetaka
Foto: Printscreen / Youtube

U većini slučajeva su strimeri završili sa modricama i nekim blažim prelomom, ali je bilo i fatalnih ishoda. Zbog smrti Endrua Finča, Tajler Beris je dobio čak 20 godina zatvora kao kaznu za smrtonosno swatovanje, a tužilaštvo i policija i dalje nastavljaju sa oštrim kaznama za one koji su u vezi sa tim slučajem.

Još jedna osoba ide u zatvor zbog toga. U pitanju je takođe Call of Duty igrač, koji je učestvovao u gore pomenutom incidentu.

Reč je o Kejsiju Vajneru, devetnaestogodišnjaku koji je u swatovanju učestvovao kao osoba koja je prosledila adresu Tajleru Berisu, koju je on potom naveo u lažnoj prijavi policiji, prenosi Play.

Sud Vajnera tereti za saučesništvo, zbog čega je osuđen na 15 meseci zatvora, kao i na zabranu igranja video igara u periodu od dve godine nakon isteka zatvorske kazne.

Nadamo se da će ovo naučiti pameti ostale koji smišljaju ove neslane šale i da više neće biti nikakvih tragičnih ishoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: