Stigao je novi Steam!

Još od kada je zvanično najavljen novi izgled Steam biblioteke, početkom ove godine, veliki broj PC igrača je sa nestrpljenjem jedva čekao da dođe taj dan.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Razlog za to je činjenica da je Steam proteklih deceniju i po uveo brojne novine i poboljšanja, ali kada je u pitanju izgled i korisnički interfejs, to se praktično nije menjalo 15 godina.

E pa, taj dan je konačno došao, i pred nama je nova Steam biblioteka, doduše u Beta fazi. Ali, ta beta nije zatvorena, i svako ko želi, može u njoj da učestvuje, piše Play.

Dovoljlno je samo da otvorite Steam, odete na dugme Steam u levom uglu klijenta, pa zatim na podešavanja (Settings) i pod prvim jezičkom Account, dole desno izaberete da želite da parcipirate u Beti, nakon čega će vam se Steam apdejtovati i restartovati, i to je to, sada imate novi Steam.

Šta nam je on doneo?

Pre svega, potpuno novi izgled Steam biblioteke. Sada svaka igra u listi levo ima svoju malu ikonicu, i igree možete pretraživati po ogromnom broju opcija i tagova, što će vam značajno olakšati snalaženje, pogotovo ako ste među onima, poput autora ovog teksta, koji imaju po nekoliko stotina igara na Steamu.

Ne samo da će vam olakšati pretraživanje, već će vam i omogućiti da pravite kolekcije i grupe od vaših igara, kako biste ih bolje i preglednije organizovali, ali i planirali vaše igranje.

Tu su i potpuno nove strane igara, koje sada zauzimaju veliki prostor sa desne strane i pružaju obilje informacija o igri, poput vesti, obraćanja developera, apdejta za igre, sadržaja koje prave igrači…

Sve detalje o novom Steamu možete pročitati u zvaničnoj objavi.

strana 1 od 12 idi na stranu