Kultna konzola proslavila 20. rođendan

Vreme nezaustavljivo leti, a stalni podsetnik su postali i razni jubileji koje obeležavaju igre i konzole.

Izvor: play.co.rs
Podeli

Nizu proslave se pridružila i čuvena konzola Sega Dreamcast, koja beleži čitavih 20 godina od pojaviljivanja. Dreamcast je došao kao naslednih omanulog Sega Saturna i to sa pristupačnijom cenom i fantastičnim (3D) igrama, poput Shenmue 1, Rez i Phantasy Star Online.

Bila je to prva konzola šeste generacije, i tada daleko ispred svog vremena, po ocenama mnogih.

Dreamcast je uživao dosta veću popularnost na zapadu nego u zemlji iz koje potiče - Japanu, a sa sobom je doneo i niz inovacija, pa između ostalog važi i za prvu konzolu koja je imala direktni pristup internetu, piše Play.

Sega je dosta naučila iz grešaka sa ranije spomenutim Saturnom, što se i vidi u Dreamcast slučaju, ali ono što je "ubilo" ovu odličnu konzolu je tajming.

U isto vreme kada se Dreamcast pojavio i kada je dobijao na zaletu, počela je marketinška kampanja za Playstation 2, naslednika originalnog Playstationa, sa još boljim tehničkim karakteristikama i igrama, što je raspršilo snove Dreamcast konzole.

Dreamcast, nažalost, nosi titulu jedne od najboljih konzola sa tragičnom sudbinom, a ujedno je i poslednja konzola koju nam je SEGA ikada napravila.

Da li ste vi imali prilike da se igrate na Dreamcastu i koja je vaša omiljena igra sa te konzole?

Gejming

Review: Rebel Galaxy Outlaw

Dok originalni kreator Freelancer igre radi na Star Citizen, igru koju će najverovatnije tek naši unuci igrati, Double Damage studio uleće sa svojom verzijom i varijacijom na ovaj stari klasik.

Gejming nedelja 15.09. 14:00 Komentara: 0

Preuzmite FIFA 20 demo VIDEO

Pre nego što se i zvanično pojavi krajem meseca, EA Sports je za verne fanove predstavio FIFA 20 demo verziju, koja omogućava da isprobamo delić iskustva i novina koje su u pripremi.

Gejming četvrtak 12.09. 21:30 Komentara: 6

Stiže nova Dragon Age igra VIDEO

Dragon Age serijal je imao svojih uspona i padova u prethodnim godinama. Fanovima je u proteklom periodu definitivno bilo najteže, jer je Bioware zbog drugih projekata bio primoran da nekoliko puta odlaže rad na novom Dragon Age naslovu.

Gejming utorak 10.09. 11:00 Komentara: 3

Review: Control

Remedy Entertainment se igrom Control vraća na scenu sa još jednim pulenom iz svoje armade igara sa nadrealnom tematikom i atmosferom. Nakon skoro 25 godina od osnivanja, studio je izbacio neke kultne naslove kao što su prva dva dela Max Payne franšize i Alan Wake.

Gejming ponedeljak 9.09. 16:32 Komentara: 8
strana 1 od 11 idi na stranu