Blizzard otkazao novi StarCraft

Jedan bivši zaposleni u Blizzardu u sredu je saopštio da je više od dve godine radio na nečemu što nikada neće ugledati svetlost dana, odnosno - na nečemu što je otkazano.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 07.06.2019.

13:12

Blizzard otkazao novi StarCraft
Foto: Blizzard

Zahvaljujući insajderskim informacijama koje je objavio novinara Džejson Šrejer, objavljano je da je u pitanju igra StarCraft.

To je trebalo da bude pucačina u prvom licu, odnosno, kako je jedan od developera koji su radili na igri rekao: “Battlefield smešten u StarCraft univerzum". Navodno, u pitanju je isti projekat na kome je više od dve godine radio tim u kome su bili ključni Blizzardovi ljudi, kao što su Dastin Brauder, Dejvid Kim i drugi, čija su se imena našla među onima koji su poslednjih godina povučeni sa drugih projekata.

Kodno ime ovog StarCraft projekta je bilo Ares, a u igri ste mogli da igrate i kao Terran, ali i kao Zerg i Protoss.

Isti insajderski izvori su naveli da je sada fokus Blizzarda na igri Dibalo 4, za koju se očekuje najava na ovogodišnjem BlizzConu. Igru koja je trenutno obeležena kao Overwatch 2 (iako se možda neće tako zvati na kraju), i kod koje je veliki fokus na PvE elementima Overwatcha, jedan od zaposlenih je uporedio sa Left 4 Dead.

Ovo, inače, nije prvi put da Blizzard otkazuje StarCraft pucačinu. To je bilo slučaj i sa jednom od igara čuvene StarCraft: Ghost sage, iz prošle decenije, samo što je tu u pitanju bila pucačina iz trećeg lica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: