Opet o igrama, nasilju i ponašanju

Grand Theft Auto V, Call of Duty, Mortal Kombat i mnoge druge igre glavne su mete i krivci kada je u pitanju povećanja agresivnost kod adolescenata i za koje mnogi tvrde da su glavni uzročnici tragedija u školama.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 12.03.2019.

11:30

Opet o igrama, nasilju i ponašanju

Međutim, u prošlosti smo već imali razna istraživanja koja su dala drugačije rezultate. Jedno novo istraživanje takođe otkriva da nasilne video igre nisu povezane sa agresivnošću omladine.

U istraživanju je učestvovalo preko 1.000 dece starosti između 14 i 15 godina, kao i njihovi roditelji.

Oni su dobili anketu u kojoj je trebalo odgovoriti na to da li su njihova deca u prethodnom periodu pokazala znake povećane agresivnosti ili tukla drugu decu, a deca su indirektno stavljana u situacije u kojima je posmatrano da li će ona odmah reagovati nasilno.

Istraživanje se sastojalo iz više faza kako bi se pokazala što izraženija veza između igranja igara i ponašanja. Na kraju testiranja, rezlutati su pokazali da nasilne igre nemaju nikakve veze sa agresijom kod dece, prenosi Play.

Videćemo koliko će njih obratiti pažnju na ovu temu, pošto mnogi olako krive video igre za sve probleme, dok zapravo ne prate one koji su stvarna pretnja po njihovu omladinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: