Xbox One igre dolaze na PC?

Kada je u pitanju trenutna generacija Microsoftovih konzola, ta kompanija se potrudila da veliki broj igara ne bude samo Xbox One ekskluziva, već da se putem portovanja pojave i na PC-u.

Tehnopolis

Izvor: play.co.rs

Sreda, 27.02.2019.

19:43

Xbox One igre dolaze na PC?
Foto: Depositphoto / Pe3check

Kao i obično, u Microsoftu se uvek nešto krčka pa tako sada izgleda da će Xbox One igre biti moguće igrati direktno na računarima, i to bez ikakvih problema i dodatnih zahteva od strane developera.

Microsoft Insider Program, u kojem je moguće testirati nadolazeće novine Windows 10 sistema, sa najnovijom verzijom nudi članovima da besplatno instaliraju i igraju State of Decay, a da zauzvrat prijave svaki problem na koji naiđu.

Na prvi pogled ništa čudno jer se radi o naslovu koji je već dostupan za PC. Međutim, kada su zašli nešto dublje, članovi insajder programa su otkrili da se zapravo radi o Xbox One verziji igre, jer se svi fajlovi preuzimaju sa Xbox Live servera i nose .xvc ekstenziju, takođe upotrebljavanu samo za XO igre. Među fajlovima i u samom procesu instalacije se može pronaći još dosta informacija sa direktom vezom sa ovom konzolom, prenosi Play.

Šta sve ovo znači za PC igrače?

Na prvi pogled i ne mnogo, jer je veliki broj Xbox One igara već dostupan za PC, a i nema nešto preterano velikih ekskluziva koje će se pojaviti do kraja veka ove konzole. Ovo je pre svega Microsofov korak u budućnost i pogled na buduću generaciju, gde kompanija iz Redmonda nastoji da svojim studijima olakša i značajno proces izrade igara za PC, jer se zaobilazi portovanje, koje nekad baš i ne prolazi baš najbolje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: