"Biju naši, al’ biju i Turci", u novom dodatku za Civilization VI

Ekspanzija pod imenim Gathering Storm, za šesto izdanje Civilizacije, sve je bliža izlasku, pa se i promocija novog add-on sadržaja zahuktava.

Tehnopolis

Izvor: play.co.rs

Četvrtak, 24.01.2019.

16:11

Prošle nedelje smo imali priliku da vidimo "kulturne" Šveđane, a sinoć su nam predstavljeni i naši "stari znanci" - Turci, odnosno Otomanska imperija.

Turke će u Civ 6 predvoditi Sulejman Veličanstveni, najveći osvajač i zakonodavac u istoriji Osmanlija, koji je između ostalog osvojio i Beograd 1521. godine. (Zanimljivo, i ne baš toliko poznato, je da je Sulejman tečno govorio srpski jezik.)

Njegova jedinstvena osobina u igri je mogućnost postavljanja velikog vezira Ibrahima, koji je jedini "guverner" u igri koji može da bude postavljen i kod drugih civilizacija, prenosi Play.

Naravno, tu su i Janičari, jedinstvene jedinice kojima Sulejman raspolaže. Oni zamenjuju standardne musketare, koji su jači i jeftiniji od običnih i startuju odmah sa jednim unapređenjem, ali po cenu populacije u gradu gde ih napravite. Pounati, "danak u krvi"...

Jedinstvena građevina koju donose Osmalnije jeste "Veliki bazar", koji zamenjuje klasičnu banku.

"Osmanlijska" ekspanzija izlazi 14. februara, a do tada više detalja o pomenutim i drugim novinama možete saznati iz videa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: