Ovde će svako moći da prodaje svoje igre

Internet platforma namenjena komunikaciji među igračima Discord, najavila je da će svoju prodavnicu igara otvoriti za sve divelopere u 2019. godini.

Izvor: B92, PC Axe
Podeli
Printscreen / Blog.discordapp.com
Printscreen / Blog.discordapp.com

U želji da se takmiči sa Steamom, Discord je najavio da će oni koji odluče da koriste njihovu prodavnicu dobiti 90 odsto udela u prihodima.

U međuvremenu, igrači će u Discordu dobiti mogućnost da kreiraju svoju biblioteku.

"Razgovarali smo sa velikim brojem divelopera, a mnogi od njih smatraju da trenutne prodavnice ne poštuju 70/30 pravilo kada se govori o distribuciji igara. Zbog toga, sada vidimo da oni stvaraju sopstvene prodavnice i launchere kako bi distribuirali svoje igre umesto da se fokusiraju na ono što je zaista važno - pravljenje odličnih igara i negovanje neverovatnih zajednica", navode iz Discorda.

"Tako da ćemo, od 2019. godine, proširiti pristup prodavnici Discorda, pa će diveloperi će moći sami da objave svoje igre sa 90 odsto udela prihoda koji ide direktno njima. Preostalih 10 odsto pokriva naše operativne troškove, a mi ćemo istražiti njegovo smanjenje optimizacijom naše tehnologije i stvaranjem stvari efikasnijim."

strana 1 od 17 idi na stranu