Epic Games lansirao svoju platfotmu za distribuciju igara

Kompanija Epic Games beleži dosta dugu istoriju postojanja i veliki broj izrađenih video igara, kao što je trenutni hit – Fortnite: Battle Royale, ali su i pored toga čelnici firme spremni na to da rade nešto novo.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 06.12.2018.

20:00

Epic Games lansirao svoju platfotmu za distribuciju igara

Tako će naredne godine Epic Games lansirati svoju platformu za distribuciju video igara, koja će biti direktni konkurent Steamu i to tako što će dosta više novca odlaziti developerima koji budu prodavali igre kroz novu prodavnicu kao i po tome što neće postojati DRM zaštite.

Developeri će dobijati 88% ukupnog profita bez ikakvih granica i sličnog, dok Valve uzima 30 procenata. Isto tako, developeri koji koriste Unreal 4 endžin u igri koju prodaju dobijaju i specijalne povlastice.

Epic Games će takođe dati punu kontrolu developerima na stranama svojih igara kako bi lakše dosegli do kupaca. Uz sve to, kompanija će implementirati i Support-a-Creator program koji odlično funkcioniše u Fortnite, i koji kreatorima donosi deo profita od strane fanova koji kupe neki proizvod.

Epic Games je gotovo u pravo vreme predstavio svoju platformu za distribuciju video igara, jer su trenutno mnogi indie developeri stavljeni u nezgodnu poziciju zbog promena u načinu funkcionisanja Steama, gde prednost imaju samo oni naslovi koji se već odlično prodaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: