Epic Games lansirao svoju platfotmu za distribuciju igara

Kompanija Epic Games beleži dosta dugu istoriju postojanja i veliki broj izrađenih video igara, kao što je trenutni hit – Fortnite: Battle Royale, ali su i pored toga čelnici firme spremni na to da rade nešto novo.

Izvor: play.co.rs
Podeli

Tako će naredne godine Epic Games lansirati svoju platformu za distribuciju video igara, koja će biti direktni konkurent Steamu i to tako što će dosta više novca odlaziti developerima koji budu prodavali igre kroz novu prodavnicu kao i po tome što neće postojati DRM zaštite.

Developeri će dobijati 88% ukupnog profita bez ikakvih granica i sličnog, dok Valve uzima 30 procenata. Isto tako, developeri koji koriste Unreal 4 endžin u igri koju prodaju dobijaju i specijalne povlastice.

Epic Games će takođe dati punu kontrolu developerima na stranama svojih igara kako bi lakše dosegli do kupaca. Uz sve to, kompanija će implementirati i Support-a-Creator program koji odlično funkcioniše u Fortnite, i koji kreatorima donosi deo profita od strane fanova koji kupe neki proizvod.

Epic Games je gotovo u pravo vreme predstavio svoju platformu za distribuciju video igara, jer su trenutno mnogi indie developeri stavljeni u nezgodnu poziciju zbog promena u načinu funkcionisanja Steama, gde prednost imaju samo oni naslovi koji se već odlično prodaju.

Gejming

Autori Fallouta predstavili svoju novu igru VIDEO

Nakon jako dugog rada u potpunoj tajnosti Tim Kejn (Tim Cain) je konačno predstavio svoju novu igru na kojoj je radio u zasebnom odeljenju studija Obsidian Entertainment, zajedno sa svojim kolegom iz nekadašnjeg Troika studija, Leonardom Bojarskim (Leonard Boyarsky).

Gejming nedelja 9.12. 11:22 Komentara: 10

The Game Awards: Ovo su najbolje igre godine

Ova godina je protekla sa odličnim hitovima za nama pa je tako bilo stvarno teško odlučiti koja će igra odneti kući nagradu za najbolju igru godine na The Game Awards, a ovde, za razliku od drugih ceremonija, Fortnite nije bio u opticaju.

Gejming subota 8.12. 12:12 Komentara: 16

Company of Heroes 2 besplatan do pondeljka

U svojim slavnim danima proteklih decenija, Relic Entertainment je napravio neke od najboljih strategija u realnom vremenu svih vremena, i tu se i svakako ubraja odlični Company of Heroes 2, igra koja je već u startu bila dobra, ali je onda s godinama postajala sve bolja i bolja zahvaljujući pažljivom osluškivanju igrača i onoga što oni žele i traže. Ako izuzmemo gomilu mikrotransakcija.

Gejming petak 7.12. 19:32 Komentara: 5
strana 1 od 15 idi na stranu