Blizzard: Naši najbolji developeri rade na nekoliko mobilnih igara

Ako ste mislili (ili se nadali) da će Diablo: Immortal biti samo izlet Blizzarda na tržište mobilnih igara, i da su naše ostale voljene franšize sigurne, prevarili ste se.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen Youtube/Diablo
Foto: Printscreen Youtube/Diablo

Naime, danas je internetom odjeknula informacija sa jedne od konferencija koju su Diablo: Immortal developeri održali i gde je jedna od ključnih izrečenih rečenica: “Što se tiče Blizzard pristupa mobilnim igrama, mnogi od nas su se proteklih godina prebacili sa igranja na primarno Desktop računarima, na mnogo provedenih sati dnevno igranja preko mobilnih telefona, i sada mnogi naši najbolji developeri rade na novim mobilnim igrama, u svim našim franšizama”.

Ovo vrlo direktno znači da Blizzard planira da sve njihove čuvene franšize (StarCraft, WarCraft, Dibalo, OW) na jedan ili drugi način prebaci u svet mobilnih igara, što je svakako zabrinjavajuće za Blizzard fanove, koji su uz ovu kompaniju odrasli proteklih ~30 godina, pre svega kao strastveni PC igrači.

Podsećamo, pre oko godinu dana, otkriveno je da Blizzard pravi novu MMO RTS igru, ali za mobilne telefone, tako da je među StarCraft fanovima već stvorena bojazan da bi nova StarCraft igra bila upravo to. U svakom slučaj, ostaje nam da se nadamo da su ovo sporedni projekti, i da će “jezgro” firme ostati na PC naslovima, zbog kojih smo i zavoleli Blizzard.

Ovu izjavu developera možete čuti na oko 2:09 u snimku ispod:

Gejming

Review: Call Of Duty: Black Ops 4

Koliko samo ulupanih para po igraonicama i koliko psovki nakon nerealnih hedšotova sa kraja na kraj mape. I nekako, ne može da se priča o novom CoD naslovu, a da se ne krene maltene od početka. Razlog je jednostavan, Treyarch je počeo kao “druga violina” u odnosu na tada neprikosnoveni Infinity Ward studio. I nekako je to bilo traljavo na početku.

Gejming ponedeljak 12.11. 12:43 Komentara: 5

Review: Soulcalibur VI

Poslednjih nekoliko godina, 3D tabačine su prošle kroz turbulentan period. Za razliku od kraja 20. i početka 21. veka, kada su 3D tabačine kao što su Soulcalibur, Tekken i Dead or Alive preuzele primat nad tada "prevaziđenim" 2D tabačinama. Odlazak Street Fightera sa scene, na više od 10 godina pauze, ostavio je velikog traga na ovaj žanr i veliki jaz koje su ove igre donekle popunjavale.

Gejming četvrtak 8.11. 13:32 Komentara: 4
strana 1 od 14 idi na stranu