Blizzard: Naši najbolji developeri rade na nekoliko mobilnih igara

Ako ste mislili (ili se nadali) da će Diablo: Immortal biti samo izlet Blizzarda na tržište mobilnih igara, i da su naše ostale voljene franšize sigurne, prevarili ste se.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen Youtube/Diablo
Foto: Printscreen Youtube/Diablo

Naime, danas je internetom odjeknula informacija sa jedne od konferencija koju su Diablo: Immortal developeri održali i gde je jedna od ključnih izrečenih rečenica: “Što se tiče Blizzard pristupa mobilnim igrama, mnogi od nas su se proteklih godina prebacili sa igranja na primarno Desktop računarima, na mnogo provedenih sati dnevno igranja preko mobilnih telefona, i sada mnogi naši najbolji developeri rade na novim mobilnim igrama, u svim našim franšizama”.

Ovo vrlo direktno znači da Blizzard planira da sve njihove čuvene franšize (StarCraft, WarCraft, Dibalo, OW) na jedan ili drugi način prebaci u svet mobilnih igara, što je svakako zabrinjavajuće za Blizzard fanove, koji su uz ovu kompaniju odrasli proteklih ~30 godina, pre svega kao strastveni PC igrači.

Podsećamo, pre oko godinu dana, otkriveno je da Blizzard pravi novu MMO RTS igru, ali za mobilne telefone, tako da je među StarCraft fanovima već stvorena bojazan da bi nova StarCraft igra bila upravo to. U svakom slučaj, ostaje nam da se nadamo da su ovo sporedni projekti, i da će “jezgro” firme ostati na PC naslovima, zbog kojih smo i zavoleli Blizzard.

Ovu izjavu developera možete čuti na oko 2:09 u snimku ispod:

Gejming

Nova Alien igra na pomolu?

Kako se približavamo tom 6. decembru, datumu kada će velika The Game Awards ceremonija biti održana, tako se povećava broj glasina koje upućuju na to da nas očekuje veliki broj premijernog predstavljanja igara.

Gejming utorak 27.11. 17:43 Komentara: 5

Gasi se Total War: Arena

Prva Total War igra koja se pojavila sa free-2-play modelom igranja i fokusom na epske multiplejer bitke je Total War: Arena. Studio Creative Assembly je odlučio da prestane sa radom na njoj i da je početkom 2019. ugasi.

Gejming ponedeljak 26.11. 11:33 Komentara: 1
strana 1 od 16 idi na stranu