Jedan pogrešan klik i igra postala popularnija nego što je ikada bila

Verujemo da nema osobe koja barem jednom u životu nije nešto progrešno kliknula, možda je tako poslata poruka pogrešnoj osobi, kupljeno nešto što nema smisla, ili u ovom slučaju – dovelo do velike popularnosti igre.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Takva situacija je zadesila studio HyperReuts, u želji da promoviše svoju igru na pošten način napravio veliku grešku samo jednim klikom.

Developer je želeo da svoju igru, svemirsku pucačinu Evolvation, promoviše podelom besplatnih ključeva, ali je ubrzo shvatio da se mnogi od tih ključeva prodaju nelegalno putem interneta. U želji da tome stane na put, developer je greškom kliknuo na komandu koja je deaktivirala veliki broj ključeva koji su pošteno kupljeni.

Tada je sve počelo, prvo su mnogi besni fanovi bombradovali Steam stranicu igre negativnim ocenama zbog te neverovatne, ali slučajne, manipulacije pa je igra dobila veliki broj negativnih ocena i žalbi.

Zaposleni je imao vremena i strpljenja da svakome odgovori da se radi o grešci i zatražio je pomoć od kompanije Valve. Vlasnika Steama nije izašao u susret po pitanju deaktiviranih ključeva, već je dobio savet da istraži druge opcije.

Tako je developer došao na odluku da privremeno načini igru besplatnom, ali mukama nije došlo kraja. Svako voli besplatne stvari pa je tako veliki broj igrača pohrlio da za dž isproba Evolvation i tako je broj igrača sa svega 1 na dnevnom nivou skočio na čak 180,000 igrača.

Problem je u tome što se tako nešto nije ni očekivalo, pa su nastali problemi sa logovanjem i selektovanjem brodova. Developer je na ovo odgovorio nadogradnjom servera, ali je problem što taj tim koji čini svega dva čoveka ne zarađuje gotovo ništa jer igra nema sistem monetizacije.

Stvarno se nadamo da će developeri naći način da se oporave iz ovog haosa u koji su upali zahvaljujući jednom pogrešnom kliku.

Gejming

Morbidna kompjuterska igra o najpoznatijem logoru smrt dospela na sud

Poljski Institut pamćenja naroda (IPN) podneo je krivičnu prijavu protiv ukrajinskog producenta kompjuterskih igara Aliens games zbog najavljivane nove igre "Cena slobode - igra o poljskim logorima smrti" (The Cost of Freedom - A game about Polish Death Camps), koja se navodno odigrava u nacističkom nemačkom koncentracionom logoru Aušvic-Birkenau i u kojoj igrači mogu da izaberu da budu pripadnici zloglasnog SS-a i da ubijaju logoraše.

Gejming utorak 30.10. 11:22 Komentara: 13

Review: Dragon Quest XI

Možda kvalitetne formule nikada ne zamiru? Jeste, opšte je poznato da u svetu interaktivne zabave, nešto što se pokaže kao dobro i popularno, doživljava nebrojene iteracije. Nekada se to otegne na toliki period da počinje da liči i na reinkarnacije.

Gejming nedelja 28.10. 14:12 Komentara: 1

Kako izgleda vatikanski Pokemon Go?

Koliko je svetsku i opštu popularnost Pokemon Go doživeo na leto 2016. godine svima nam je dobro poznato, raznorazne, u najmanju ruku čudne vesti o ovom fenomenu su letele oko nas na sve strane.

Gejming subota 27.10. 19:09 Komentara: 6

Ekskluzivni review: Red Dead Redemption 2

Jedna od najisčekivanijih igara ikada, koja ima sve šanse da uđe u istoriju kao jedna od najboljih video igara - ikada, upravo je dobila svoju prvu domaću recenziju. Budući da je danas pala zabrana njenog objavljivanja, iako igra zvanično izlazi u petak, pročitajte šta kolege sa sajta Play imaju da kažu o Red Dead Redemption 2.

Gejming četvrtak 25.10. 16:15 Komentara: 22
strana 1 od 15 idi na stranu