Spider-Man obara rekorde: Najtraženija igra u istoriji Playstationa

Da će novi Spider-Man biti vrhunska igra nismo ni sumnjali, ali da će ovakvom neverovatnom brzinom čistiti sve komercijalno-finansijske rekorde pred sobom, to je nešto što samo Sonijevim ekskluzivama uspeva za rukom, piše sajt play.co.rs

Tehnopolis

Izvor: play.co.rs

Petak, 21.09.2018.

19:47

Spider-Man obara rekorde: Najtraženija igra u istoriji Playstationa
Foto: Screenshot, Twitter

Sony je objavio zvanične brojke za novog Spajdermena, i nema dovoljno adekvatnih superlativa da objasnimo koliko su impresivne. Igra je u prva tri dana od izlaska prodata u preko 3,3 miliona jedinica, čineći tako Spider-Man ubedljivo najbrže prodavanom igrom u istoriji svih igara koje je Sony publikovao, još od prvog Playstationa do danas, a pre samo par meseci taj isti rekord je oborila još jedna odlična PlayStation 4 ekskluziva, God of War.

Osim ovog rekorda, Spider-man je postao i najviše prednaručivana igra u istoriji Playstation konzola, igru je pre samog izlaska igre kupilo milion ljudi putem preordera, koji je donosio neke dodatne bonus sitnice unutar igre.

Kako bi popularnost ove video-igre stavili u perspektivu, za ta prva tri dana Spider-Man je doneo Soniju zaradu od oko 200 miliona dolara, dok je prošle godine film Spider-Man: Homecoming, koji se smatrao za komercijalni uspeh, tokom prvog vikenda prikazivanja zaradio oko 112 miliona dolara, dakle skoro pa duplo manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: