Kako se čuvena Lara Croft menjala kroz godine?

Legendarni Tomb Raider predstavlja jedan od ikoničnih serijala istorije video-igara, koji je pre više od dve decenije revolucionirao ono što su ljudi smatrali avanturama.

Izvor: play.co.rs
Podeli

Od tog oktobra 1996. godine, pa do ovog septembra u 2018. godini, Lara je prošla kroz brojne faze i igre, sa preko 20 igara i verzija nje do sada. Neke su bile sjajne, neke promašaji, neke igre su pokušale da inoviraju formulu, a neke su se držale proverenog recepta.

Ipak, sve one su našu staru Laru na neku način evoluirale, i na neki način, prateći kako se Lara Kroft menjala tokom godina, možemo da pratimo i to kako se 3D grafika video-igara razvijala i napredovala.

Na slikama ispod možete videti Larin model i Larino lice u nekim iz ključnih igara u serijalu, i možemo jasno da uporedimo sve faze Lare. Od čuvenih kockastih grudi, pa do moderne Lare čija je svaka vlas kose renderovana, pređen je dug put. Najveći skok vidimo svakako između prelaska sa PlayStation 1 na PlayStation 2, što je i inače jedan od najvećih grafičkih skokova u istoriji 3D igara, i do danas nigde napredak u grafici nije bio tako očigledan kao tom prelasku generacija.

Sa kojoj ste se Larom i Tomb Raider igrom vi najviše zabavili? Bilo kako bilo, jedno je sigurno – jedva čekamo 14. septembar i Shadow of the Tomb Raider!

Gejming

Fallout 76 neće imati krosplej

Nedavno je svet obradovala vest da je Soni promenio mišljenje za krosplej Playstation 4 sa ostalim konzolama, ali ipak nije sve u rukama ove japanske kompanije kada su video igre u pitanju.

Gejming subota 29.09. 12:32 Komentara: 1
strana 1 od 14 idi na stranu