Hakovao Splatoon 2 da bi naterao Nintendo da se bori sa hakerima

Uraditi nešto loše zarad većeg dobra je uvek bila kontroverzna tema u društvu, koja se često provlačila i kao lajt motiv u mnogim sferama umetnosti.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 21.07.2018.

19:31

Hakovao Splatoon 2 da bi naterao Nintendo da se bori sa hakerima
Foto: Promo

Ali danas nismo tu da pričamo o književnosti, već o onome što je izvesni fan popularne Nintedo igre Splatoon 2 uradio kako bi ostavio poruku i naterao Nintendo da uradi nešto po pitanju ogromnog broja varialica u ovoj igri, piše Play.co.rs

On je hakovao leaderboard i napravio tako da sva četiri prva mesta na tabeli zauzimaju njegovi nalozi koji ispisuju jasnu poruku – Please Add Anti Cheat, odnosno “Molim vas, dodajte nešto protiv varanja”, jer je već duže vreme među igračima velika frustracija zbog ogromnog broja varalica i izostanka bilo kakve ozbiljne reakcije i prevencije Nintenda po ovom pitanju.

Ovaj korisnik se i javio na Redditu i rekao da je ovo jednostavno poslednja mera kojoj je morao da pribegne jer ne vidi drugo rešenje da skrene pažnju javnosti i Nintenda na ovaj problem. Kaže da voli jako igru i da je jako zabavno iskustvo i da upravo zbog toga i ne voli da vidi da igra propada zbog varalica i da Nintendo mora hitno da uradi nešto po tom pitanju. Njegovu celu poruku možete pročitati na ovom linku.

Videćemo da li će Nintendo u međuvremenu da ovu poruku shvati ozbiljno i konačno konkretnije krene u borbu protiv varalica, ali se nadamo da će to biti uskoro, jer kako čujemo od igrača, igra uopšte nema nikakve mere protiv varlica, što je potpuno nedopustivo u današnje vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: