EA poručuje: Nastavljamo praksu Loot kutija

Kompanija Electronic Arts je juče imala tradicionalni konferencijski poziv sa njenim investitorima, gde je CEO firme, Endru Vilson, izneo izveštaj o prethodnom poslovanju, kao i o budućim planovima.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: YouTube screenshot / ilustracija
Foto: YouTube screenshot / ilustracija

Tu smo saznali da je fiskalna godinama za nama bila pravi bum za EA, i da je rast nikada veći, pogotovo u digitalnoj sveri “usluga”.

Zbog toga nas i ne čudi, da će i pored svih silnih negativnih kritika i katastrofalno lošeg PR-a koji je nastao prošle jeseni zbog p2w sistema u Star Wars: Battlefront 2, ova kompanija i dalje nastaviti da “gura” sistem Loot kutija u svojim igrama.

Ovo je potrvdio i sam Endru Vilson, rekavši da ne vidi da je recimo sistem Ultimate Team u FIFA igrama kockanje, jer igrači ne mogu da prodaju ono što tu dobiju, i uvek znaju koliko će stvari da odbiju za ono što kupe.

Ali je takođe i naglasio da će sve buduće forme mikrotransakcija u igrama ubacivati tako što će se pažljivo savetovati sa timom advokata i u skladu sa regulacijama i preporukama tela koja se bave ovime, tako da izgleda ih ipak brine to što su Belgija, Havaji, Holandija i druge zemlje krenule u lov na ovakve prakse.

Videćemo da li će im se to odbiti o glavu, ili će igrači nastaviti da “gutaju” Loot kutije bez problema.

Izvor: play.co.rs

Gejming

strana 1 od 20 idi na stranu