Rekorder u arkadnoj igri ostao bez titule iz bizarnog razloga

Bili Mičel, rekorder u arkadnim igrama Donkey Kong i Pac-Man, ostao je bez svojih titula nakon što je ustanovljeno da je igre igrao putem emulatora.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 18.04.2018.

17:45

Rekorder u arkadnoj igri ostao bez titule iz bizarnog razloga
Foto: YouTube screenshot

Duga istraga organizacije Twin Galaxies iz Ajove pokazala je da je Mičel koristio MAME emulator, tako da ga je Ginisova knjiga rekorda ubrzo izbrisala iz svoje knjige, piše Vašington post.

Organizacija je zaključila da Mičel nije koristio arkadnu mašinu tokom gledanja video-snimka iz 2010. godine, na kojem Mičel postiže rekord.

Mičel je bio prvi čovel koji je osvojio navodnih milion poena na Donkey Kongu i postigao savršen Pac-Man rezultat.

Bivši rekorder tvrdi da nije varao, i da će dokazati da su njegovi osvojeni poeni validni, a Stiv Vibe je u međuvremenu proglašen prvim čovekom koji je osvojio milion poena na Donkey Kongu.

Organizacija Twin Galaxies je takođe zabranila Mičelu učešće na svim budućim takmičenjima.

Mičela se mnogi sećaju iz poznatog dokumentarca The King of Kong: A Fistful of Quarters iz 2007. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: