Ubisoft osmislio AI koji pronalazi bagove

Iako nam “pametna” veštačka inteligencija (AI) deluje kao nešto iz daleke budućnosti, ovde se ipak ne radi o takvoj vrsti samostalne pameti, ali se svakako radi o nečemu sjajnom kada je budućnost razvoja video igara u pitanju.

Izvor: play.co.rs
Podeli

Kompanija UbiSoft, odnosno njeno The Forge odeljenje u Montrealu, osmislili su savremen i moderan način da pomognu programerima u potrazi za problemima i greškama u njihovom kodu i pre nego što te greške uopšte dospeju na testiranje, i tako potencijalno omogući developerima ogromne uštede u vremenu i ostalim resursima koji odlaze na ispravke i traženje bagova “ručno”. U pitanju je program koji se zove Commit Assistant.

UbiSoft je ovo razvio kroz saradnju sa raznim fakultetima i naučnim centrima koji se bave data analizom, i u praksi funkcioniše veoma jednostavno, barem na samoj površini – UbiSoft je prosto “sipao” sav mogući kod iz proteklih 10-15 godina istorije UbiSofta direktno u ovaj program, i on sve to zatim analizira i pretvara u bazu podataka o tom kodu.

Kada se nakon toga u njega stavi novi kod na kome se tek radi, Commit Assistant ga upoređuje sa starim i otkriva da li ima slične greške koje je imao i stari kod i zatim ih mapira i ukazuje programerima na njih, i isto tako ukazuje na načine kojim su ovi bagovi rešavani.

Preciznost ulova ovih bagova je trenutno na oko 50-60%, ali kako se program dalje razvija, tako se povećava i preciznost, jer i sam program uči na sopstvenim greškama.

UbiSoft planira da dalje nastavi da ulaže novac i razvija Commit Assistant i biće zanimljivo pratiti koliko će daleko sve to da dogura. Veoma zanimljiv i detaljan članak na ovu temu možete pročitati u članku časopisa Wired, prateći ovaj link.

Izvor: Play.co.rs

Gejming

Review: Tesla VS Lovecraft

Nikola Tesla, gospodar munja, je i pored svog ogromnog doprinosa nauci i razvoju električne energije konstantno izostavljan iz mnogih udžbenika u inostranstvu tako da je svet znao jako malo o životu i dostignućima našeg naučnika.

Gejming ponedeljak 19.03. 19:38 Komentara: 0

Review: Still Not Dead

Originalni DOOM je davne 1993. godine, kada se prvi put pojavio, zauvek promenio i popločao put svim budućim pucačinama iz prvog lica. Gotovo 25 godina kasnije i dalje srećemo igre napravljene od nostalgičara za nostalgičare, ali i mlađe gejmere.

Gejming subota 17.03. 11:00 Komentara: 0
strana 1 od 286 idi na stranu