Pokušali krađu šifara preko modela aviona za igru?

Kompanija Flight Sim Labs se bavi pravljenjem i distribucijom dodataka i modova za popularni simulator letenja Flight Simulator X, koji izdaje Majkrosoft i predstavlja jedan od najpopularnijih “realnih” simulatora letenja, koji se koristi prilikom raznih obuka.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2018.

09:15

Pokušali krađu šifara preko modela aviona za igru?
Foto: YouTube Screenshot

Do sada nisu imali nekih problema, ali zbog poslednje stvari koju su uradili, ne bi nas čudilo da završe na sudu. Naime, njihova instalacija za avion A320-X je imala u sebi fajl test.exe, za koji se ispostavilo da je virus, i to virus koji targetuje Chrome i iz njega vam izvlači sve zapamćene šifre uz pomoć “Chrome Password Dump”, tako da vam je jasno koliko je ovo ozbiljno.

U svom haosu u kome se zbog ovoga našla njegova firma, Lefteris Kalamaras, vlasnik Flight Sim Labs, kaže da “nije istina” da text.exe gađa poverljive informacije korisnika, i da je sam alat pravljen tako da se aktivira samo ako vlasnik ima piratsku verziju igre, optužujući ljude kojima se ovo desilo da su koristili piratsku verziju, posebno korisnika Reddita, koji je prvi ovo otkrio. U osnovi, on ovaj fajl naziva “zaštitom protiv piraterije” koja se aktivira samo ako je u piratskom okruženju.

Razumemo da postoji “crno tržište” ovih aviona, kada pogledamo cenu, gde recimo pomenuti A320-X se prodaje za 100 dolara, ali to nikako ne opravdava Flight Sim Labs da se bavi ovako mutnim radnjama pod izgovorom “borbe protiv piraterije”, tako da ćemo nastaviti da pratimo ovaj slučaj i videti kako će se završiti.

Ono što je momentalno urađeno jeste trenutno uklanjanje instalacije za problematični avion, tako da se više ne može kupiti dok se situacija ne rasvetli. Izvor: play.co.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: