Dizni i Lukas će zameniti EA kao ekskluzivnog Star Wars izdavača?

Nije tajna da za oko dve godine prava na Star Wars igre, na koje Electronic Arts ima potpisano ekskluzivno pravo sa Diznijem (vlasnikom Lucasfilma i Star Wars franšize), nisu baš mogli da se pohvale sa uspešnim rezultatima do sada.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: YouTube screenshot
Foto: YouTube screenshot

Prvi Battlefront je bio lep i zabavan, ali jednostavno je bio poprilično siromašan sadržajem i nije imao toliko toga da ponudi igračima da bi ih zadržao na duže staze.

Onda je došao Battlefront 2, koji je trebalo da ispravi sve ono što nije valjalo u prvom delu, ali je umesto toga ispao prava katastrofa zbog silnih skandala sa Loot kutijama i p2w (plati da pobediš) modelom koji je praktično doveo do revolucije i angažovanja državnih organa širom sveta na regulaciji Loot kutija u igrama.

U međuvremenu je ugašen i studio Visceral, koji je radio na novoj Star Wars igri, tako da sasvim razumemo zabrinutost Diznija da EA može da iznese StarWars franšizu na svojim leđima kako valja.

Prema pomenutim glasinama, Dizni se obratio “iza kulisa” izdavačima UbiSoft i Activision da vide da li oni mogu da ponude nešto bolje i uspešnije od onoga što je do sada nudio EA.

Ostaje nejasno kako bi Dizni raskinuo važeći ekskluzivni ugovor, ali imajući u vidu kako su se stvari razvile, ne bi nas čudilo da se nađe neka klauzola u ugovoru koja bi to omogućila.

Izvor: play.co.rs

Gejming

Review: The Inpatient

Na leto 2015. godine studio Supermassive Games je sve prijatno iznenadio sjajnim hororom Until Dawn koji spada u žanr interaktivne drame. Ovaj psihološki horor triler nam je doneo sjajnu atmosferu i odličnu priču, sa veoma, veoma, strašnim trenucima, tako da ni uspeh nije izostao.

Gejming petak 23.02. 10:00 Komentara: 0
strana 1 od 20 idi na stranu