Proglašena najbolja PlayStation igra svih vremena

Za legendarnu konzolu PlayStation 1, koja je u Japanu predstavljena pre više od dve decenije, do sada su proizvedene 5.103 igre. Ipak, samo jedna je u najvećoj meri osvojila srca igrača.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 14.02.2018.

12:20

Proglašena najbolja PlayStation igra svih vremena
Foto: YouTube screenshot

Prema Rankerovoj anketi, igra Driver proglašena je najboljom PlayStation 1 igrom svih vremena, uključujući njen nastavak Driver 2, prenosi LADbible.

Gledajući njen trejler, nije teško biti impresioniran kvalitetom igre, s obzirom na vreme u kojem je nastala.

Mlađi igrači možda bi se smejali pikselizovanim automobilima i likovima, ali za ljude koji su odrasli uz ovu tehnologiju, Driver je bio fantastično iskustvo.

Tvorac igre, koja je u Evropi predstavljena 25. juna 1999. godine, a u Americi pet dana kasnije, jeste kompanija GT Interactive Software.

Igrači se nalaze u ulozi odbeglog vozača koji vozi kroz Majami, San Francisko, Los Anđeles i Njujork.

Reč je o open world okruženju poput Skyrima, Grand Theft Auta i Red Dead Redemptiona, s tim što je Driver bio prva igra koja se pojavila sa ovim konceptom.

Trebalo je da oponaša epske scene jurnjave iz filmova u šezdesetim i sedamdesetim godinama, i pružala je igračima mogućnost ponovnog gledanja svojih misija u 'Film Director' modu.

Celokupna lista izgleda ovako:

1. Driver
2. Digimon World 2003
3. Dreams
4. Pop'n Music 2
5. Pop'n Music: Animation Melody
6. 1Xtreme
7. 2Xtreme
8. 3, 2, 1... Smurf! My First Racing Game
9. 3D Baseball
10. 3D Bouncing Ball Puzzle

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: