Proglašena najbolja PlayStation igra svih vremena

Za legendarnu konzolu PlayStation 1, koja je u Japanu predstavljena pre više od dve decenije, do sada su proizvedene 5.103 igre. Ipak, samo jedna je u najvećoj meri osvojila srca igrača.

Izvor: B92
Podeli
Foto: YouTube screenshot
Foto: YouTube screenshot

Prema Rankerovoj anketi, igra Driver proglašena je najboljom PlayStation 1 igrom svih vremena, uključujući njen nastavak Driver 2, prenosi LADbible.

Gledajući njen trejler, nije teško biti impresioniran kvalitetom igre, s obzirom na vreme u kojem je nastala.

Mlađi igrači možda bi se smejali pikselizovanim automobilima i likovima, ali za ljude koji su odrasli uz ovu tehnologiju, Driver je bio fantastično iskustvo.

Tvorac igre, koja je u Evropi predstavljena 25. juna 1999. godine, a u Americi pet dana kasnije, jeste kompanija GT Interactive Software.

Igrači se nalaze u ulozi odbeglog vozača koji vozi kroz Majami, San Francisko, Los Anđeles i Njujork.

Reč je o open world okruženju poput Skyrima, Grand Theft Auta i Red Dead Redemptiona, s tim što je Driver bio prva igra koja se pojavila sa ovim konceptom.

Trebalo je da oponaša epske scene jurnjave iz filmova u šezdesetim i sedamdesetim godinama, i pružala je igračima mogućnost ponovnog gledanja svojih misija u 'Film Director' modu.

Celokupna lista izgleda ovako:

1. Driver
2. Digimon World 2003
3. Dreams
4. Pop'n Music 2
5. Pop'n Music: Animation Melody
6. 1Xtreme
7. 2Xtreme
8. 3, 2, 1... Smurf! My First Racing Game
9. 3D Baseball
10. 3D Bouncing Ball Puzzle

Gejming

Od autora Primordie stiže RPG Fallen Gods

Ljubitelji oldskul avantura sigurno se sa osmehom sećaju imena Primordia, jedne od prvih hit retro avantura izašlih pod okriljlem kuće Wadjet Eye Games, koja se specijalizovala za izdavaštvo retro point&click avantura izrađenih u pogonu Adventure Game Studio.

Gejming ponedeljak 19.02. 19:50 Komentara: 0

Review: Tower 57

Developer Pixwer nam stiže sa svojim čedom – Tower 57 – brzopoteznom pucačinom sa pogledom iz ptičije perspektive, izrađenom u simpatičnom i živopisnom 16-bit stilu, kakav smo viđali kod AMIGA uređaja.

Gejming petak 16.02. 18:15 Komentara: 1

Review: Gorogoa

Tog jutra kada sam odigrao Gorogoru ustao sam ranije nego obično. Kako sam znao da je igra poprilično kratka, učinilo mi se da je idealna prilika da uhvatim jedan džep slobodnog vremena. Oh, kako sam srećan što sam upravo to lepo jutro izabrao za prelazak ovog malog remek-dela industrije video igara.

Gejming ponedeljak 12.02. 10:45 Komentara: 2
strana 1 od 281 idi na stranu