Belgija traži zabranu loot kutija u celoj Evropi

Nije prošlo ni nedelju dana otkako je Belgija započela istragu kojom bi loot kutije označila kao kockanje, prvenstveno zbog igara Star Wars: Battlefront 2 i Overwatch, a već danas je potvrdila da spomenuti sistem jeste kockanje i da je kao takvo vrlo opasno po omladinu, te stoga traže njegovu zabranu u celog Evropi.

Tehnopolis

Izvor: play.co.rs

Četvrtak, 23.11.2017.

18:35

Belgija traži zabranu loot kutija u celoj Evropi

Kako VTMNews prenosi, Gejming Komisija je došla do zaključka da je “mešanje gejminga i zavisnosti kockanje”, dok ministar pravde Belgije, Koen Džins, je izjavio da je “mešanje kockanja i video igara, posebno kod mladih, vrlo opasno za mentalno zdravlje deteta”.

Ministar želi da u potpunosti zabrani pojavu loot kutija i sličnih sistema u video igrama, i to ne samo u svojoj državi, već na celom kontinentu, ali će taj proce potrajati zbog svog obima.

Trenutno nema mikrotransakcija u Battlefront 2, ali je Electronic Arts naveo da će se vratiti nakon određenog perioda i kada budu u potpunosti prilagođene željama igrača. Iako ova odluka izgleda kao da kompanija stvarno želi da pomogne igračima, ona dolazi veoma kasno zato što je prodaja igre za čak 60% slabija u odnosu na Battlefront 1.

Šta vi mislite, da li treba u potpunosti zabraniti loot kutije i mikrotransakcije?

Izvor: play.co.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: