EA kupio Respawn Entertainment, novi Titanfall u izradi

Nakon višegodišnje saradnje kompanija Electronic Arts je kupila studio Respawn Entertainment, koji nam je doneo Titanfall serijal igara.

Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Endru Vilson, direktor Electronic Artsa, je veoma zadovoljan kupovinom studija Respawn: “Iz prve ruke smo videli prvoklasni kalibar Respawna kao razvojnog studija sa zapanjujućom vizijom. dubokim talentom i kreativnošću.”

Za kupovinu, odnosno pripajanje, studija EA će platiti 151 milion dolara “u kešu”, do 164 miliona $ u obliku dugoročnog kapitala u naredne 4 godine i kao dodatak će ići 140 miliona, kao rezultat uspeha novih igara.

U objavi je još navedeno da studio trenutno radi na novoj Titanfall igri, gejming VR iskustvu i igri smeštenoj u Star Wars univerzumu. Ovo ponovo budi nadu svim fanovima filmske franšize, nakon tužnih vesti tokom prošlog meseca da je EA ugasio Visceral Games, koji su takođe radili na Star Wars naslovu.

Respawn Entertainment je osnovan 2010. godine od strane tima koji je za sobom ima Call of Duty, ovaj studio je najpopularniji po izradi igara Titanfall 1 i Titanfall 2, koje su prikupile gotovo 20 miliona igrača.

Izvor: Play.co.rs

Gejming

Nintendo predstavio novi… karton?

Japanska kompanija Nintendo je uvek bila poznata po donošenju veoma zanimljivih (da ne kažemo uvrnutih) načina za zabavu, i u tom maniru je sada predstavila sasvim novo interaktivno iskustvo, u vidu Nintendo Labo, igrački koje korisnicima dozvoljavaju da otkriju potpuno nove načine za igranje se prenosivom Switch konzolom.

Vesti četvrtak 18.01. 20:35 Komentara: 13

Review: Okami Hd

Dok sam čekao da objave da je moj konačan odgovor tačan, u glavi mi se rodio crv sumnje. Šta sam to propustio? Twilight Princess je bio očigledan i nepogrešiv odgovor. Sve je vodilo ovom sudbonosnom trenutku, da mene kao velikog ljubitelja The Legend of Zelda serijala na kvizu “Želite li da postanete milioner” za milion dinara upitaju “koja je to čuvena Zelda igra sa vukom?” Prokleta trik pitanja! Trebalo je da znam da su mislili na Okami!

Gejming sreda 17.01. 10:30 Komentara: 0

Review: Ode

Pored visokobudžetnih AAA igara po kojima je najprepoznatljivija, kompanija Ubisoft zna da iznenada i bez ikakve pompe igračima donese igru u indie maniru. Za tu svrhu je, po običaju, angažovan studio Reflections, veteran u ovoj oblasti, koji nam je već doneo platformere Grow Up i Grow Home, a nedavno i old-school pucačinu, Atomega.

Gejming utorak 16.01. 11:23 Komentara: 0

Najavljen DAKAR 18

Nakon dugo godina čekanja i maštanja konačno stiže igra vezana za jedan od najtežih i najopasnijih trkačkih događaja – DAKAR 18.

Gejming nedelja 14.01. 20:25 Komentara: 1
strana 1 od 275 idi na stranu