Osnivač Valve-a na listi 100 najbogatijih Amerikanaca

Informacija u naslovu verovatno neće začuditi nikoga ko se bar malo razume i prati industriju video-igara.

Podeli
Brajan Kržanič i Gejb Njuel (Foto: Gettyimages)
Brajan Kržanič i Gejb Njuel (Foto: Gettyimages)

Industrija igara vrednija je od filmske i "teška" više od 100 milijardi dolara, a dobar deo njenog plasmana ide preko platforme Steam, čiji je vlasnik Valve. Osnivač te kompanije je Gejb Njuel, koji je ove godine dospeo na Forbes-ovu listu 400 najbogatijih Amerikanaca, na kojoj je zauzeo impresivno 97. mesto sa procenjenim bogatstvom od oko pet i po milijardi dolara.

Inače, od ove godine, na Forbes-ovu listu top 400 svi imaju više od dve milijarde dolara.

Izvor: Play.co.rs

Gejming

Review: Ode

Pored visokobudžetnih AAA igara po kojima je najprepoznatljivija, kompanija Ubisoft zna da iznenada i bez ikakve pompe igračima donese igru u indie maniru. Za tu svrhu je, po običaju, angažovan studio Reflections, veteran u ovoj oblasti, koji nam je već doneo platformere Grow Up i Grow Home, a nedavno i old-school pucačinu, Atomega.

Gejming utorak 16.01. 11:23 Komentara: 0

Najavljen DAKAR 18

Nakon dugo godina čekanja i maštanja konačno stiže igra vezana za jedan od najtežih i najopasnijih trkačkih događaja – DAKAR 18.

Gejming nedelja 14.01. 20:25 Komentara: 1

Gejming hardver u 2017. i šta nas očekuje u 2018. godini

U 2017. godini se desilo puno novina na polju igračkog hardvera koje smo se mi poprilično revnosno trudili da ispratimo, ali je uvek dobro u ovim trenucima napraviti malu retrospektivu šta je to što je obeležilo godinu. Bilo je nekih velikih iznenađenja, ali je bilo i nekih proizvoda od kojih se mnogo očekivalo, a nisu baš opravdali ta očekivanja.

Gejming četvrtak 11.01. 22:30 Komentara: 3
strana 1 od 275 idi na stranu