Blizzard pravi novu igru – MMO strategiju

Da Blizzard već duže vreme ozbiljno radi na novom velikom projektu nije tajna, pogotovo ako znamo da je poslednjih godinu dana veliki broj ključnih ljudi raznih igara povučen iz svojih matičnih timova kako bi se pridružio novom timu u radu na toj još nenajavljenoj igri.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Dastin Brauder je otišao sa mesta direktora Heroes of the Storm da bi radio na tom projektu, glavni WoW PvP dizajner je takođe postao deo tog novog tima, a čak je i Dejvid Kim napustio poziciju glavnog multiplejer dizajnera u StarCraft 2 kako bi se pridružio ovoj ekipi odabranih.

Ipak, sve do sada nije bilo poznato o čemu se radi, ali zahvaljujući novoj poziciji otvorenoj u Blizzardu otkriven je žanr: Nova igra će biti MMO RTS.

Reč je o kombinaciji klasične strategije u realnom vremenu sa masovnim onlajn multiplejerom. Ono što je pomalo razočaralo gejmersku publiku, a što se da zaključiti na osnovu oglasa za posao, je što će ovo biti igra za mobilne platforme, jer svaka od pozicija koja se traži pominje u sebi rad na aplikacijama za mobilne uređaje i iskustvo u radu na Unity endžinu.

Jedna od pozicija za ovu igru (FX artist) pominje da se traži umetnik sa iskustvom i sa smislom za rad na elementima iz WarCraft univerzuma, što znači da nas potencijalno očekuje možda nova WarCraft strategija, ali sa MMO i mobilnim obrtom.

Šta da mislimo o ovome? Zasita nismo sigurni. Sa jedne strane, mobilni gejming većinu hardkor gejmera automatski asocira na “kežual” igranje i u tom smislu nas plaši u kom pravcu će se kretati ovaj projekat, pogotovo u svetu mikrotransakcija i f2p mamipara, u šta se industrija video-igara pretvorila poslednjih godina. Ali nas sa druge strane, kao stare Blizzard fanove, uvek raduje kada saznamo da Blizzard radi na nečemu novom, pogotovo ako je još smešteno u WarCraft svet.

Da li će WarCraft 4 zapravo biti mobilna igra? Nešto poput Clash of Clans, ili kako su na Neogafu dobro primetili, nešto poput već postojeće MMO RTS mobilne igre, Art of Conquest, koju možete videti na trejleru ispod.

Oglas za posao gde se pominje da će ta igra biti mobilni MMO RTS, možete pronaći na ovom linku.

Izvor: play.co.rs

Gejming

Review: Pinball FX3

Fliperi… U ovom svetu moderne interaktivne zabave, izgleda da je lako zaboraviti čak i nešto što je pre tridesetak godina uzimalo primat na ovom polju.

Gejming subota 20.01. 18:45 Komentara: 1

Nintendo predstavio novi… karton?

Japanska kompanija Nintendo je uvek bila poznata po donošenju veoma zanimljivih (da ne kažemo uvrnutih) načina za zabavu, i u tom maniru je sada predstavila sasvim novo interaktivno iskustvo, u vidu Nintendo Labo, igrački koje korisnicima dozvoljavaju da otkriju potpuno nove načine za igranje se prenosivom Switch konzolom.

Vesti četvrtak 18.01. 20:35 Komentara: 13

Review: Okami Hd

Dok sam čekao da objave da je moj konačan odgovor tačan, u glavi mi se rodio crv sumnje. Šta sam to propustio? Twilight Princess je bio očigledan i nepogrešiv odgovor. Sve je vodilo ovom sudbonosnom trenutku, da mene kao velikog ljubitelja The Legend of Zelda serijala na kvizu “Želite li da postanete milioner” za milion dinara upitaju “koja je to čuvena Zelda igra sa vukom?” Prokleta trik pitanja! Trebalo je da znam da su mislili na Okami!

Gejming sreda 17.01. 10:30 Komentara: 0

Review: Ode

Pored visokobudžetnih AAA igara po kojima je najprepoznatljivija, kompanija Ubisoft zna da iznenada i bez ikakve pompe igračima donese igru u indie maniru. Za tu svrhu je, po običaju, angažovan studio Reflections, veteran u ovoj oblasti, koji nam je već doneo platformere Grow Up i Grow Home, a nedavno i old-school pucačinu, Atomega.

Gejming utorak 16.01. 11:23 Komentara: 0
strana 1 od 276 idi na stranu