Autori hit horora Amnesia i SOMA otkrili detalje o novim igrama

Svaki ljubitelj horor igara će vam odmah reći da mu je studio Frictional Games jedan od verovatno najomiljenijih poslednjih desetak godina. Njihov “sakrij se i beži” stil horora, gde ste vi kao glavni protagonista nemoćni pred užasima sa kojima se suočavate, je u ono vreme postao revolucionaran i nakon toga milion puta kopiran.

Tehnopolis

Izvor: play.co.rs

Subota, 30.09.2017.

13:30

Autori hit horora Amnesia i SOMA otkrili detalje o novim igrama
Foto: YouTube Screenshot

Njihova Amnesia je nešto što su drugi developeri pokušali da reprodukuju iznova i iznova, ali je retko kome to uspevalo. Iako drugačija, i SOMA je ostavila veliki utisak na gejming zajednicu, pogotovo zbog veoma provokativne i dobro ispričane filozofske teme u pozadini priče.

Naravno, ne treba zaboraviti ni Penumbra serijal, koji ove godine slavi 10 godina od izlaska prve igre, Penumbra: Overture.

Blog ovog studija je jedno veoma dobro i korisno mesto koje preporučujemo svim ljubiteljima gejming industrije i horora, jer se često može saznati štošta zanimljivo.

U poslednjem, septembarskom blogu, govori se o prodaji igre dve godine nakon njenog originalnog izlaska, ali i o planovima za budućnost. Otkriveno je da je do sada igra prodata u 650 000 primeraka, što je, kako kažu, za njih sjajan rezultat i omogućilo im je da u prethodne dve godine, kao i tokom naredne godine, nesmetano i nezavisno rade na novim projektima. Da, kažemo projektima, jer Frictional Games sada po prvi put u svojoj istoriji radi na dve igre istovremeno, kako bi napravili ritam izdavanja jedne igre na svake dve godine.

Želja im je da na taj način ostanu verni svojoj filozofiji pravljena dobrih igara bez kompromisa, jer smatraju da neće uvek imati sreće sa prodajom kao što je išlo sa SOMA, a istovremeno misle da su njihovi najbolji aduti kod prodaje lična iskustva igrača i reč “usta na usta”, odnosno preporuke koje jedan gejmer daje drugom, a ne velike reklamne kampanje koje jedu novac i resurse.

O prvom naslovu na kome rade saznaćemo više početkom sledeće godine, i on bi trebalo da bude tradicionalno horor iskustvo, dok je druga igra još uvek daleko i u ranoj predprodukciji, i ona više teži eksperimentalnom hororu, slično kao SOMA.

Frictional Games studiju želimo sve najbolje i da nastave da rade kao i do sada i donose nam sjajna horor iskustva. Pomenuti blog možete pročitati OVDE.

Izvor: play.co.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: