Exo One trejler prikazuje kako igra funkcioniše

Od svih igara u čijem se centru nalazi velika lopta, poput Rock of Ages, Monkey Ball i NightSky, Exo One predstavlja najlepšu do sada. To je nadrealna istraživačka video igra, u kome igrač dobija priliku da istražuje egzoplanete. Upravljate loptom čije je kretanje u potpunosti bazirano na momentu sile, koja je kotrlja po tlu, ali se može izravnati zarad maestralnog leta kroz oblake.

Izvor: play.co.rs
Podeli

Iza igre stoji studio Exbleative, koji sakuplja sredstva za izradu ovog naslova preko Kickstartera. Trenutno su sakupili oko 30,000 AU$, cilj im je da sakupe 35,000. Mehanika igre je inspirisana od strane naslova Journey (PS3), Tiny Wings(iOS) i Tribes Ascend(PC). Svaki aspekat igre je fokusiran na pružanju krasnog osećaja kretanja kroz tuđinski krajolik.

Kretanjem kroz taj krajolik, uživaćete u prelepoj, odjekujućoj muzici, pored koje će vam s vremena na vreme glas istoričara, iz daleke budućnosti, govoriti o tome šta se dogodilo tokom prve neuspele misije čovečanstva vam solarnog sistema.

Nedavno je na jutjub kanalu studija izašao trejler koji nudi pet minuta gejmpleja, uz naraciju određene priče, zajedno sa komentarima Džeja Vestona, vođe projekta. U trejleru je prikazano istraživanje planete u kome lopta prati određenu plavu svetlost. Na kraju videa prikazan je monolit: uredjaj koji prenosi loptu na drugu planetu. Video se tu završava, tako da moramo da čekamo još kako bi bacili pogled na ostale planete.

Exo One bi trebao izaći u januaru sledeće godine. Više o igri možete saznati na zvaničnom sajtu.

Izvor: Play.co.rs

strana 1 od 35 idi na stranu