REVIEW: Goblin and Coins

Ako ste se nekada zapitali kako je to bilo u poslednjoj deceniji dvadesetog veka, evo vam idealne prilike da bar na kratko doživite taj osećaj.

Tehnopolis

Izvor: play.co.rs

Sreda, 30.11.2016.

20:15

REVIEW: Goblin and Coins

Piše: Borislav Lalović

Izvor: play.co.rs

U malim zadimljenim prostorijama skupila bi se gomila klinaca i na televizoru pratila kako jedan od njih juri, skače i maltretira nesrećnike u Super Mariu. Bez premca, u prvim igraonicama koje su imale stare konzole u to vreme, Super Mario je bila najpopularnija igra.

Tvorac Goblins and Coins igre je odigrao na kartu nostalgije i podario gejmerima igru koja, kada je prvi put pokrenete, izmami osmeh na lice i setne misli kako je to bilo nekada (čitaj, kako smo matori).

U pitanju je klasični 2D platformer sa svim elementima koji su definisali ovaj žanr u ranim 90-im godinama. Igrači su u ulozi goblina (da se naslutiti iz naslova) čiji gospodar, koji je usput rečeno zmaj, biva opljačkan našom greškom i sada se treba suočiti sa posledicama. U prevodu, ako ne želite u čorbu, morate da vratite blago. I

Tu počinje avantura kroz više od 35 nivoa sa jednim ciljem – skupiti svo blago i vratiti ga nazad zmaju. Znate kakvi su zmajevi kad im neko ukrade zlato - to besno, nervozno, odmah glumi Šmauga, može neko i da nastrada.

Elem, napredujući kroz nivoe, utisak koji stičete posmatrajući level dizajn je kao da igrate Super Maria ali od poslednjeg nivoa. Ovde što više napredujete, zone su sve urbanije i „civilizovanije“, a samim tim i sve opasnije po prosečnog goblina.
To je u principu cela priča. Trči, skoči, spljeskaj neprijatelja, sakupi novčiće i tako iz nivoa u nivo. Igra idealna za mlađu populaciju i retro-nostalgičare, dovoljno dobra za jednokratnu zabavu ali ne puno više od toga. Ipak, preporučujemo da probate jer je pristojno odrađena i za cenu koju platite dobijate ispoliran proizvod. A i autor je „naše gore list“.

Igru ustupio developer Nikola Bulj.

Konačna ocena: 7.5

Za:
  • Platformer po old school receptu
  • Dovoljno zabavno


Protiv:
  • Zabava za par popodneva

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: