Obsidian pravi Pathfinder RPG?

Verujemo da ste svi upoznati sa čuvenom stonom role-play igrom Dungeons & Dragons, koja je gejmerima između ostalog donela i gomilu legendarnih kompjuterskih rpg igara baziranih na njihovom sistemu, kao što su Baldur’s Gate, Icewind Dale, Planescape Torment i druge.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 28.10.2016.

21:10

Obsidian pravi Pathfinder RPG?
Foto: Screenshot

Negde oko 2007. i 2008. godine se desio razlaz između kompanije The Paizo Publishing i Wizards of the Coast (koji rade D&D), pa je The Piazo rešio da napravi svoji rpg sistem pod imenom Pathfinder Roleplaying Game, baziran na D&D 3.5, što je mnoge fanove koji nisu bili zadovoljni sa sistemom u D&D 4.0 privuklo ka Pathfinderu.

Pathfinder je ubrzo postao veoma popularan rpg sistem, a već su ranije objavili i saradnju sa Obsidian Entertainment, sa kojim su zajedno radili na jednoj digitalnoj kartičnoj igri. Ono što je danas zaintrigiralo ekipu magazina Play! Zine je jedan upitnik koji se pojavio na Obsidian forumima, a koji izgleda snažno naglašava da postoje velike šanse da će igrači videti novi RPG iz Obsidiana koji će biti smešten u svet Pathfindera.

Ovo su sve zasada samo još daleke spekulacije, ali dovoljne da ljubiteljima dobrih rpg igara zagolicaju maštu. Videće se da li će uskoro stići i neka zvanična obaveštenja iz Obsidiana, a pomenuti upitnik možete videti ovde. Da li će to biti rpg sličan kao Pillars of Eternity, ili nešto potpuno novo, ostaje da se vidi.

Za desetak dana inače izlazi novi Obsidian rpg, Tyranny, koji rade u saradnji sa Paradoxom, a već su ranije potvrdili i da rade na nastavku Pillarsa.

Izvor: play.co.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: