Bivši diktator tuži Activision zbog CoD: Black Ops II

Manuel Norijega je tokom osamdesetih godina bio je vojni diktator koji je šest godina vladao Panamom – na početku je sarađivao s američkom vladom i CIA, ali je ta saradnja bila kratkog daha i nakon američke operacije u Panami završio je u zatvoru zbog krijumčarenja droge i pranja novca.

Dnevnik.hr
Podeli

Ovaj 80-godišnjak trenutno odslužuje kaznu u Panami gde je osuđen na dugogodišnji zatvor zbog krivičnih dela počinjenih tokom vladavine.

Ovaj bivši diktator nedavno je podigao tužbu protiv kompanije Activision, izdavača jedne od najpopularnijih video igara Call of Duty jer su ga u igri prikazali kao “otmičara, ubicu i neprijatelja države”. Njegovo pojavljivanje, kako je Noriegin advokat napisao u tužbi, uticalo je na popularnost igre, zbog čega je Activision zaradio više novca, pa Norijega sada traži deo tog profita.

Njegov lik pojavljuje se u verziji Call of Duty: Black Ops II koja je izdata 2012. godine – u igri Norijega prvo pomaže u hvatanju terorista, ali kasnije izdaje Amerikance koji ga onda moraju pronaći i uhapsiti.

Black Ops II jedna je od najpopularnijih igara iz CoD franšize - za šest nedelja nakon njenog objavljivanja Activision je zaradio milijardu dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 6 idi na stranu