"Klimav" start GTA Online - previše igrača, premalo servera

Kao što je Rockstar predvideo, preveliki broj željnih igrača i ograničeni prostor na serverima onemogućili su pojedine igrače da uživaju u onlajn verziji igre.

Tehnopolis

Izvor: Cnet

Utorak, 01.10.2013.

16:27

Default images

Grand Theft Auto Online, verzija igre koja igračima omogućava da onlajn formiraju svoje bande i izvršavaju nove krađe, ima određenih problema da ugosti sve one željne živih protivnika i saveznika.

Onlajn verzija igre pojavila se na konzolama 1. oktobra i već su se pojavili problemi sa serverima što onima koji poseduju ovu verziju onemogućava igranje.

„Želeo sam da provedem neke vreme u onlajn igri pre posla, ali serveri se nisu složili sa mojim planom“, napisao je jedan korisnik Twittera.

Kreator igre Rockstar upozorio je da bi ovo moglo da se desi. Kompanija je prošle nedelje izjavila da radi sve što je u njenoj moći da kupi i pristupi serverima zato što očekiuje veliki broj osoba koje će želeti da igru igraju onlajn.

Rockstar je očekivao određene probleme sa konekcijom, a čini se da se to i ostvarilo.

GTA Online pojavio se nekoliko nedelja nakon izlaska igre Grand Theft Auto V.

Igra je momentalno postala hit kod igrača i nakon par dana uspela je da zabeleži rekordnu zaradu.

Rockstar je takođe izjavio da će redovno obaveštavati igrače o progresu onlajn verzije igre putem svojih Facebook i Twitter naloga.

S obzirom da je prodato preko 16 miliona kopija igre, vrlo lako se može desiti da onlajn verzija igre na početku doživi istu sudbinu onlajn verzija igara kao što su SimCity, Diablo III i Guild Wars 2 koje su takođe na samom startu imale problema sa serverima koji su neko vreme bili nedostupni velikom broju igrača.

Počelo "ludilo" zvano GTA V

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: