Sim City: Problemi ne prestaju

Postojeći problemi koji su se pojavili u novoj video igri Sim City, naterali su najvećeg online prodavca Amazon, da privremeno obustavi njenu prodaju.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: BBC

Petak, 08.03.2013.

19:16

Default images

Poslednja verzija igre Sim City objavljena je 5. marta i kao i većina aktuelnih kompjuterskih igara zahteva da igrač tokom igre bude prisutan na mreži. Međutim odmah po puštanju igre u opticaj dosta igrača je prijavilo probleme sa ispadanjem sa servera i problemima na njegovo ponovno priključenje.

Kompanija EA koja je proizvođač igre Sim City je saopštila da je već počela rešavanje ovog problema, između ostalog i isključivanjem nekih funkcija igre, kako bi se olakšao rad servera.

Pre najnovije verzije igre Sim City je bila samostalna igra, ali je kompanija rešila da je prevede u polje online igara, smatrajući da će je time napraviti mnogo realističnjom.

Sada gradovi postaju deo online regiona i dele neke karakteristike virtualnog okruženja kao što su zagađenje, kriminal i suštniski resursi i tome slično.

Ovaj potez EA je objasnio i time da je želeo da suzbije pirateriju, ali je to dovelo do toga da su igrači nakon prijavljivanja čekali i po 30 minuta ili više da igra počne, odziv komandi je kasnio, pa su se dešavali i padovi igre, a u većini slučajeva ponovno prijavljivanje nije bilo moguće.

Iako je Amazon igru iz prodaje povukao na samo nekoliko sati, postavio je upozorenje o problemima u igri, što je dovelo do toga da kupci jako loše ocene igru.

U zvaničnim diskusijama na twitteru i svom sajtu kompanija EA se izvinila igračima zbog problema koji se pojavljuju i dodala da je odmah uvećala kapacitet servera i aktivirala pomoćne, kako bi omogućila prisustvo većeg broja igrača na mreži i kako bi ubrzala igru.

Zbog toga su u kompaniji isključili neke funkcije koje su predviđene u igri, kao i mogućnost da se igra u najbržom predviđenom brzinom.

Zvaničnici kompanije ipak nisu propustili da i u nepredviđenim problemima izreklamiraju svoj proizvod saopštavajući da "se igračima toliko dopala igra i da su se zabavljali toliko da nisu želeli da je napuste, što je dovelo do preopterećenja servera i nemogućnosti da se novi igrači uključe u igru".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: