Xiaomi 12 serija će biti skuplja od Samsungove Galaxy S22 serije?

Xiaomi 12 i Xiaomi 12 Pro su u decembru prošle godine ozvaničeni na tržištu Kine, a prema skorašnjim izveštajima konačno stižu na globalna tržišta kasnije tokom marta.

Tehnopolis

Izvor: B92, GSMArena

Petak, 04.03.2022.

10:59

Xiaomi 12 serija će biti skuplja od Samsungove Galaxy S22 serije?
Foto: Jack Skeens / Shutterstock.com

Dok čekamo da se to desi, pojavile su se nove glasine koje ukazuju na cene dva telefona na tržištima Evrope. Prema ovim navodima, standardni Xiaomi 12 će imati početnu cenu od 899 evra, dok će Xiaomi 12 Pro model imati početnu cenu od 1099 evra.

Kako se radi o cenama za osnovne modele, oni koji žele više memorije i prostora za skladištenje podataka, moraće da plate više.

Zanimljivo je da je, prema ovim podacima, početna cena za osnovni Xiaomi 12 model je za 50 evra viša od cene koju ima Samsung Galaxy S22, dok je Xiaomi 12 Pro za 50 evra skuplji nego Galaxy S22+ telefon.

Ukoliko se ovi navodi obistine, to u velikoj meri ukazuje na promenu strategije kineske komapnije i fokus na premijum tržište preko glavne linije telefona. Takođe, to znači da će se na srednji segment ubuduće ciljati preko Redmi i Poco linija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: