Sledeći gimnastičar na Olimpijadi je možda baš ovaj robot VIDEO

Robotics X Lab, odeljenje kineskog tehnološkog konglomerata Tencent-a, predstavila je novog robota na točkovima pod nazivom Ollie koji se može voziti na dva dodatka poput nogu.

Izvor: Futurism
Podeli

Zahvaljujući obilju snage mišića i jezivom repu, Ollie može dobro skočiti nogom u vazduh - pa čak i napraviti backflip dok preskače sa jednog uzvišenja na drugo, što je dokazano u novom video snimku.

Konobar donosite mi moju kafu

Uz pomoć izuzetno fleksibilnih ekstremiteta, može se ispraviti, spustiti se niz stepenice - i ostati uspravan čak i kad ga stavljaju na sve vrste izazova, ali i na njega bacaju predmete. Sve prilično podseća na američkog proizvođača robota Boston Dinamics, koji je u brojnim prilikama pokazao atletsku snagu svojih proizvoda.

Osim što će preskočiti tamo gde je to neophodno, Ollie će uskoro možda obavljati i zadatke za svoje vlasnike, zahvaljujući zaista dugoj robotskoj ruci pričvršćenoj za vrh. Ruka pretvara Ollieja u savršenog robota za dostavu kafe, kao što je predloženo u promotivnom videu. Robot je ipak, još uvek u razvoju i neće uskoro izaći na tržište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.