HTC ima novi VR uređaj Vive Air - fotografije procurile na dizajnerskom sajtu

HTC Vive se sprema da objavi VR headset uređaj fokusiran na fitnes nazvan Vive Air, prema procurelim fotografijama sa sajta World Design Guide. Izgleda da nudi lagan, komforan dizajn sa do četiri kamere za praćenje - slično kao serija uređaja Oculus Qest, ali sa boljom optikom.

Izvor: Engadget
Podeli
Foto: shutterstock.com
Foto: shutterstock.com

Prema opisu na dizajnerskom sajtu, Vive Air je "specijalno dizajniran za virtuelni fitnes, optimizovan za visoki intenzitet vežbanja uz dugotrajnu upotrebu". U tom cilju koristi pletene materijale inspirisane patikama za trčanje koje su prozračne i brzo se suše za bolju ventilaciju tokom vežbi zagrevanja. Takođe ima višeslojni dizajn sa delovima koji su naslagani jedan na drugi, tako da korisnici mogu lako izvući komponente kako bi ih oprali.

Trening i aktivne igre poput Beat Saber bili su neki od najvećih uspeha za VR, iako ih je bilo nedovoljno. HTC Vive Air je naročito primamljiv za bokserske, plesne i druge fitnes programe, jer vas uranja u 3D okruženje u kojem lakše možete da vidite kako se rade pokreti. Prema jednoj studiji, takođe čini vežbanje zabavnijim, jer ga možete mnogo direktnije izmeriti u samoj virtuelnoj realnosti.

Ako HTC planira da objavi uređaj (što se čini vrlo verovatno), nije jasno da li će predstaviti i drugu dodatnu opremu za fitnes. Međutim, verovatno će novi model i više detalja otkriti na događaju ViveCon 2021 11. i 12. maja ove godine.

Ipak, iz HTC-a su saopštili da je dizajnirani uređaj "samo koncept" koji sadrži elemente koje ćemo videti u budućim HTC-ovim proizvodima. "Iako je u pitanju koncept, jezik dizajna ima elemente i inspiracije koje ćete videti negde drugde u našim proizvodima", saopštavaju iz kompanije HTC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.