Dugo najavljivani Apple AR - uređaj za mešovitu realnost dobio datum izlaska

Prema novom izveštaju, Apple planira da objavi svoj uređaj za mešovitu realnost "u narednih nekoliko meseci" i najverovatnije će to učiniti na događaju koji će organizovati u drugoj polovini godine.

Izvor: Appleinsider
Podeli
Foto: hurricanehank / Shutterstock.com
Foto: hurricanehank / Shutterstock.com

Tehnološki gigant iz Kupertina planira da objavi AR proizvod za mešovitu stvarnost u narednih nekoliko meseci - što će biti nova kategorija Apple proizvoda od 2015. Međutim, to ne mora nužno da učini na virtuelnom događaju, navodi se u izveštaju Blumberga. "Ako je moguće, Apple neće želeti da objavi tako značajnu najavu na onlajn događaju", tvrdi se u izveštaju. "Želi zaposlene, medije, svoje partnere i programere u istoj prostorijii."

Još u januaru, Bloomberg je izvestio da prvi Apple AR ili Apple VR uređaj neće biti jeftin i da će biti proizvod za određenu nišu, namenjen uglavnom programerima. Navodno, Apple planira da proda proizvod u maloj količini - možda samo jedan uređaj dnevno po lokaciji Apple Store-a, a taj prvi uređaj trenutno se očekuje da bi trebalo da izađe u toku 2022. godine, ukazuju podaci iz izveštaja.

Otkrivanje u "sledećih nekoliko meseci" obično bi se poklapalo ili sa prolećnim događajem ili sa WWDC-om koji je u junu. Na osnovu činjenice da će proizvod biti namenjen programerima, čini se da će kasniji događaj za objavu proizvoda biti verovatniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.