Dugo najavljivani Apple AR - uređaj za mešovitu realnost dobio datum izlaska

Prema novom izveštaju, Apple planira da objavi svoj uređaj za mešovitu realnost "u narednih nekoliko meseci" i najverovatnije će to učiniti na događaju koji će organizovati u drugoj polovini godine.

Tehnopolis

Izvor: Appleinsider

Četvrtak, 01.04.2021.

15:29

Dugo najavljivani Apple AR - uređaj za mešovitu realnost dobio datum izlaska
Foto: hurricanehank / Shutterstock.com

Tehnološki gigant iz Kupertina planira da objavi AR proizvod za mešovitu stvarnost u narednih nekoliko meseci - što će biti nova kategorija Apple proizvoda od 2015. Međutim, to ne mora nužno da učini na virtuelnom događaju, navodi se u izveštaju Blumberga. "Ako je moguće, Apple neće želeti da objavi tako značajnu najavu na onlajn događaju", tvrdi se u izveštaju. "Želi zaposlene, medije, svoje partnere i programere u istoj prostorijii."

Još u januaru, Bloomberg je izvestio da prvi Apple AR ili Apple VR uređaj neće biti jeftin i da će biti proizvod za određenu nišu, namenjen uglavnom programerima. Navodno, Apple planira da proda proizvod u maloj količini - možda samo jedan uređaj dnevno po lokaciji Apple Store-a, a taj prvi uređaj trenutno se očekuje da bi trebalo da izađe u toku 2022. godine, ukazuju podaci iz izveštaja.

Otkrivanje u "sledećih nekoliko meseci" obično bi se poklapalo ili sa prolećnim događajem ili sa WWDC-om koji je u junu. Na osnovu činjenice da će proizvod biti namenjen programerima, čini se da će kasniji događaj za objavu proizvoda biti verovatniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: