[test] Huawei Watch GT 2 Pro: Elegancija i snaga u istom paketu

Dugo nismo imali na testu pametan sat, pa je bio red da se "vratimo u igru" nekim vrhunskim modelom. Predstavljamo Huawei Watch GT 2 Pro.

Tehnopolis

Izvor: Jovan Ðuriæ

Utorak, 20.10.2020.

11:09

[test] Huawei Watch GT 2 Pro: Elegancija i snaga u istom paketu
Foto: B92/J.Ð.

Dizajn

Dimenzije Huawei Watch GT 2 Pro su 46.7 x 1.14 x 46.7 mm. Ima AMOLED ekran dijagonale 1.39 inča. Rezolucija 454x454 piksela, uz, naravno, Always On režim.

Gornji deo sata napravljen je od safirnog stakla, koje pokriva skoro čitavu površinu. Ovo čini da ekran izgleda malo veći nego što zapravo jeste, ali nipošto ne oduzima od elegantnosti uređaja. Naprotiv, "staklo svuda" dodaje joj još jednu dimenziju i ovako dobrom dizajnu.
Foto: B92, J.Ð.
Sa desne strane nalaze se dva dugmeta, kao i u prethodnim modelima - gornjim ulazite u meni i vraćate se na početni ekran, a donje dugme možete da podesite da bude prečica za šta god želite.
Foto: B92, J.Ð.
Kućište sata napravljeno je od titanijuma, čini se veoma izdržljivo, a što je još važnije, nije teško na ruci. Sa donje strane se takođe nalazi staklo koje pokriva optičke senzore. Silikonska traka sa klasičnom kopčom je samo još jedan od elemenata koji doprinose elegantnosti.
Foto: B92, J.Ð.
Sve u svemu, veoma nam se sviđa dizajn, i smatramo da je kineski gigant odradio pravi posao u ovom segmentu. Često se desi da su pametni satovi preveliki, nezgodnog oblika ili naprijatnog materijala, ali ovde kod GT 2 Pro modela je apsolutno svaki deo na svom mestu. Sve čestitke za stil.
Foto: B92, J.Ð.
Softver + Hardver

Huawei Watch GT 2 Pro pokreće Kirin A1 procesor, uz operativni sistem Lite OS a ima internu memoriju od 4GB.

Što se tiče korisničkog interfejsa, dva dugmeta sa strane mogu vam poslužiti za ulazak u meni, vraćanje na početnu stranu ili pojačavanje i utišavanje muzike. Za sve ostalo, morate da koristite tač-skrin sata. Sve funkcioniše fluidno, tako da nećete imati nikakvih problema pri skrolovanju.
Foto: B92, J.Ð.
Ovde bi bilo korisno da napomenemo sledeće: kao što vrlo dobro znamo, sve u vezi sa ovim pametnim satom se kontroliše iz Huawei Health aplikacije, sa vašeg mobilnog telefona.

Da biste izvukli najviše od ovog uređaja koji zaista ima šta da ponudi, ako ne koristite Huawei telefon, najbolje bi bilo da skinete Huawei App Gallery sa zvaničnog sajta, a zatim odatle instalirate HMS Core i Huawei Health.
Foto: B92, J.Ð.
Zdravlje i fitnes

Od aplikacija za zdravlje i fitnes, dostupni su vam planovi, status i praćenje vežbanja. Zatim, tu je merenje pulsa, kao i merenje nivoa kiseonika u krvi (veoma značajno u današnje vreme), praćenje sna, ali i praćenje nivoa stresa tokom dana.
Foto: B92, J.Ð.
Možda je i najzanimljiva opcija praćenja sna, gde vam sat daje zabeleške o tome kada ste tačno u toku noći spavali kvalitetno, kada i ne toliko, kao i predloge za poboljšanje ovog važnog aspekta života.
Foto: B92, J.Ð.
Huawei Watch GT 2 Pro zaista ima impozantnu bazu aktivnosti i sportova koje možete da odaberete - preko 100 Workout modela. Tu raspon ide od onih standardnih, vožnje bicikla ili planinarenja, pa sve do nekih sportova poput veslanja, pikada, plesova i tako dalje.

Takođe, kada krenete da radite nešto, sat će sam automatski pokušati da prepozna vašu aktivnost i da vam predloži najbolju opciju.
Foto: B92, J.Ð.
Muzika

Pored, kao što smo već napomenuli, veoma dobre baze aplikacija za zdravlje i fitnes, GT 2 Pro nudi i aplikacije za zabavu, kao što je mogućnost skladištenja muzike na sat, ili kontrola muzike koju pustite na nekoj aplkaciji na telefonu. Podrazumeva se da možete i da ga povežete sa Bluetooth slušalicama. Mi smo, u ove svrhe, imali prilike da isprobamo i nove Freebuds Pro Bluetooth slušalice. Bilo da ih povezujete sa satom ili puštate muziku sa telefona, rade fenomenalno - "guše" spoljašnju buku, imaju kristalno jasan zvuk, a kontrola je unapređena pa lako pojačavate i pauzirate muziku.
Infinite Loop, jedna od mini-igara. Foto: B92/J.Ð.
Još jedna stvar kod GT 2 Pro koja nam se svidela jeste mogućnost instaliranja dodatnih aplikacija. To se radi iz Huawei Health aplikacije za telefon (iz koje se, naravno, kontroliše i sve ostalo), i mada je to za sada samo nekoliko prostih igrica, dobro je znati da Huawei radi na ovom aspektu uređaja. Ostale aplikacije

Od ostatka aplikacija, tu je sve ono standardno - vremenska prognoza, kompas, merenje vazdužnog pritiska, baterijska lampa.

Tu je i još jedna jako važna stvar - pomoću GT 2 Pro možete da zovete kontakte (do 10 možete da memorišete u Huawei Health), ali i da dobijate i čitate notifikacije koja vam stižu na telefon sa raznih društvenih mreža.
Foto: B92, J.Ð.
Baterija

Uz standardno korišćenje, baterija Huawei Watch GT 2 Pro trebalo bi da izdrži do dve nedelje. Nama je posle nedelju dana testa potrošeno oko 60% kapaciteta, pa bismo mogli reći da je manje-više to to. Možda ne baš uvek 14, ali bar 10 dana bi trebalo da vam prođe bez razmišljanja da li će se isprazniti.

Važno je reći još nešto kada je u pitanju baterija - ovaj uređaj podržava bežično punjenje, što je idealno ako već imate telefon sa istom karakteristikom.
Foto: B92, J.Ð.
Zaključak

Huawei je hteo da ode korak dalje sa GT 2 Pro modelom, a čini se da su u tome i uspeli. Uprkos turbulentnoj godini, uspeli su da naprave uređaj koji je istovremeno elegantan i može da se nosi svakodnevno, a ipak ima toliko korisnih funkcija.

Sjajan stil i premijum izrada, kao dužina trajanja baterije, prilično su impresivni. Kada uz to dodate i već spomenutih više od 100 režima za vežbanje, dobijate uređaj koji nikako ne smete da zanemarite kada birate svoj sledeći pametan sat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: