Patentiran telefon sa "nevidljivim" kamerama

Kompanija TCL je podnela zahtev za patent, koji ukazuje na "skrivene" kamere na telefonu. Patent je otkrio sajt LetsGoDigital, a zahtev je podnet kod CNIPA organizacije u Kini.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty Images, Koichi Kamoshida / Staff
Foto: Getty Images, Koichi Kamoshida / Staff

TCL-ov patent opisuje telefon sa zaobljenim ivicama, sličan iPhone 11 modelu. Uređaj nema izrez, a vidljivo je ispupčenje na poleđini u gornjem delu, gde bi najverovatnije bile smeštene glavna i selfi kamera.

U opisu patenta stoji da je u pitanju "mobilni telefon sa kamerom ispod displeja". Selfi kamera, koja će gledati u korisnika, će biti smeštena direktno ispod displeja. To znači da neće biti izreza i otvora, dok bi deo displeja ispod kojeg je kamera na neki način postao providan, kako bi se omogućilo da kamera funkcioniše kada je to potrebno.

Ostatak telefona izgleda poprilično standardno, sa uglavnom simetričnim okvirima i nešto većim donjim okvirom. Vidljivo je prisustvo standardnog USB Type-C porta, ali nema priključka za slušalice, što sugeriše da bi ovo mogao biti premijum telefon, navodi "Benchmark".

Za sada, ostaje da se vidi da li će rešenje iz patenta kompanije TCL biti i implementirano u konkretan, komercijalni proizvod.

strana 1 od 71 idi na stranu