40 miliona dolara za tehnologiju za proizvodnju pametnih satova

Poznati američki proizvođač ručnih satova Fossil najavio je prodaju svoje tehnologije za proizvodnju pametnih satova ovom internet gigantu kompaniji Google.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 18.01.2019.

16:30

Default images

Posao je "težak" 40 miliona dolara. Kako je najavljeno, radnici Fossila, koji su radili na pametnim satovima, postaće zaposleni Googlea.

Googleov pametni sat (Google Pixel Watch), kao i Pixel telefoni, poseduje otvoreni operativni sistem. Kako, međutim, tržište nosivih uređaja još uvek nije zaživelo u meri u kojoj je to tržište pametnih telefona, ni sam Wear OS nije mnogo rasprostranjen.

Googleov izbor Fossila za partnera nije loš potez, budući da ta kompanija konstantno razvija kvalitetne proizvode namenjene fitnesu, koji pritom imaju vrlo prihvatljive cene. Na tržištu pametnih satova trenutno dominira Apple, dok mu za vratom dišu Fitbit i Samsung. Međutim, svaki od ovih proizvođača cilja, donekle, različite segmente tržišta.

Sve to Googleu, donekle, smanjuje manevarski prostor za uključivanje u trku. A kako bi u tome uspeo, njegov pametni sat će morati nekako da se razlikuje od konkurencije.

Verovatno u tome i leži razlog zbog koga je izbor partnera pao na Fossil, poznat kao proizvođač koji zna i ume da napravi dobar i kvalitetan ručni sat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: