Zbog ove promene u dizajnu svi s nestpljenjem očekuju iPhone 8

iPhone 8, koji bi na tržištu trebalo da se pojavi sledeće godine, mogao bi da donese velike dizajnerske promene...

Tehnopolis

Izvor: express.hr

Nedelja, 15.05.2016.

13:40

Zbog ove promene u dizajnu svi s nestpljenjem očekuju iPhone 8
Foto: Screenshot

Mnogi su se već pomirili s time da iPhone 7, koji stiže ove jeseni, najverovatnije neće imati previše atraktivnih noviteta, a biće dizajniran otprilike kao i sadašnji iPhone 6S.

Zbog toga je pažnja sve više počela da se usmerava na iPhone 8 koji bi svetlost dana trebalo da ugleda naredne godine.

Popularni bloger Džon Gruber na svom podcastu The Talk Show je rekao da će cela prednja površina iPhonea 8 biti ekran, odnosno da neće imati ivice iznad i ispod ekrana. To znači i da će senzor otiska prsta, prednja kamera, zvučnici i ostali senzori biti ugrađeni ispod ekrana.

Kako će to Appleov dizajneri rešiti ostaje da se vidi, ali nedavno su zaljubljenici u tehnologiju imali priliku da vide ekran koji je predstavio LG u kojem je senzor otiska prsta smešten ispod samog stakla.

Ranije su glasine ukazivale i na to da će Apple na sledećem telefonu koristiti fleksibilni OLED ekran, a nagađa se da su za njihovu proizvodnju sklopili ugovor sa Samsungom.

Inače, Gruber je vrlo dobro upoznat sa zbivanjima u kompaniji Apple i često ima tačne informacije o tome šta američki gigant sprema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: