Predstavljen Samsung Galaxy Alpha

Kompanija Samsung Electronics predstavila je uređaj Galaxy Alpha, smart telefon koji "poseduje sofisticiran dizajn u okviru pažljivo osmišljenog kompaktnog tela sa metalnim okvirom." Sa manje od 7 mm debljine, Galaxy Alpha jedan je od najtanjih Galaxy uređaja svih vremena.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 13.08.2014.

11:41

Default images

„Galaxy Alpha je kreiran i dizajniran na osnovu specifičnih želja korisnika“, istakao je Dž. K. Šin, generalni direktor i predsednik divizije za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. „Sa potpuno novim izgledom, fokus uređaja Galaxy Alpha je na dizajnu i funkcionalnosti. Metalni okvir i tanko telo uređaja sa naprednim hardverskim funkcijama je spoj koji korisnici očekuju od vrhunskog Galaxy mobilnog uređaja“.

Sa fokusom na elegantnu estetiku i kompaktnu konstrukciju, Samsung je primenio novi pristup u dizajnu ovog uređaja. Stvoren da pomogne korisnicima da iskažu svoj jedinstven stil, prefinjeni Galaxy Alpha ima sofisticirani dizajn sa metalnim okvirom, elegantno zaobljene uglove i poleđinu koja je meka na dodir. Sa manje od 7 mm debljine, Galaxy Alpha jedan je od najtanjih Galaxy uređaja svih vremena, a njegova konstrukcija i mala težina pružaju korisnicima udoban osećaj u ruci i odličnu kontrolu uređaja.

Uprkos tankom i laganom dizajnu, Galaxy Alpha ima moćan hardver i funkcije kakve korisnici očekuju od Galaxy mobilnog uređaja. Uređaj poseduje izuzetan HD Super AMOLED displej od 4.7 inča, kao i naprednu kameru HDR za snimanje i fotografisanje bez premca. Galaxy Alpha dolazi sa inovativnim i popularnim funkcijama kao što su Ultra-Power Saving Mode, S Health, Finger Print Scanner, Private Mode i povezivanje sa najnovijim nosivim uređajima Samsung Gear Fit, Gear Live i Gear 2.

Galaxy Alpha se očekuje u prodaji od kraja septembra.

Samsung Galaxy Alpha – specifikacije proizvoda

Mreža LTE Cat.6 (300/50Mbps)
Displej 4.7” HD Super AMOLED (1280 x 720)
Procesor Octa Core (Quad 1.8GHz + Quad 1.3GHz)
ili Quad Core 2.5GHz
OS Android 4.4.4 (KitKat)
Kamera 12MP (rear) + 2.1MP (front)
Funkcije kamere Beauty Face, Dual Camera, HDR (High Dynamic Range),
Panorama, Selective Focus, Shot & More, Virtual Tour
Video UHD 4K (3840 x 2160) @30fps
Video Codec : H.263, H.264(AVC), MPEG4, VC-1,
Sorenson Spark, MP43, WMV7, WMV8, VP8
Video Format : MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM
Audio Audio Codec : MP3, AMR-NB, AMR-WB, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, Vorbis, FLAC
Audio Format : MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA
Dodatne funkcije Ultra Power Saving Mode
Download Booster
Quick Connect
Private Mode
Google mobilni servis Chrome, Drive, Photos, Gmail, Google, Google+, Google Settings, Hangouts, Maps, Play Books, Play Games, Play Newsstand, Play Movie & TV, Play Music, Play Store, Voice Search, YouTube
Povezivanje WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac HT80, MIMO(2x2)
Bluetooth®: 4.0 BLE / ANT+
USB: USB 2.0
NFC
Senzor Accelerometer, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Hall Sensor, Light Sensor, Proximity Sensor, Gesture Sensor, Fingerprint Sensor, HR Sensor
Memorija RAM : 2GB
Interna memorija: 32GB
Nema mikro SD ulaz
Dimenzije 132.4 x 65.5 x 6.7 mm, 115g
Baterija 1,860 mAh

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: