Video nadzor sa novom „Picadis“ serijom kamera

Industrija bezbednosnih sistema poslednjih godina se u najvećoj meri usresredila na razvoju high-definition (HD) i inteligentnih sistema video nadzora prateći svetske trendove koje diktira savremeno društvo.

Piše: Ivan Mančić
Podeli

Međutim, uprkos porastu potražnje za visoko tehnološkim rešenjima, naročito iz oblasti CCTV-a, svetske kompanije ne odustaju od razvoja i analognih sistema i činjenice govore o tehnološkom napretku analognih kamera poslednjih godina koje su evoluirale od početnih 420 TV pa sve do 700 TV linija koje se i danas koriste.

HikVision, jedna od 5 najvećih svetskih kompanija iz oblasti sistema za video nadzor, je sredinom ove godine predstavila novu seriju analognih kamera sa 720 TV linija pod nazivom PICADIS (Perfect Imagery Capturing - Advanced Digital Image System”). Nova serija kamera je dizajnirana da unapredi analogne CCTV sisteme i pruži postojećim ali i novim korisnicima najviši nivo kvaliteta slike analognog CCTV nadzora.

U novu seriju analognih Picadis kamera spadaju sledeći modeli:

DS-2CE55C2P - plafonska(dome) kamera

DS-2CE55C2P-IRM plafonske(dome) kamere sa IR diodama IP66

DS-2CE15C2P-IR tzv. „Bullet“ kamera sa IR diodama IP66

Sve ih karakteriše „Ultra-high“ rezolucija od 720 TV linija koja potiče od integrisanog 1.3 megapikselnog čipa (1280 (H) × 960 (V))koji udvostručuje broj efektivnih piksela pružajući daleko bolju oštrinu i kvalitet slike od klasičnih modela kamera.

Slike su dodatno optimizovane sa HDR (High Dynamic Range)funkcijom koja održava oštirnu slike čak i pri pojavi dodatnog jakog svetla ili senki u prostoru, ne degradirajući kvalitet slike i jačine boja.

Odlične „low-light“ performanse kamera su još jedne od karakteristika koje krase PICADIS 720TV kamere. Brzina blende (shutter speed) kod svih PICADIS kamera dostiže brzinu do 40ms čak i pri vrlo slabom osvetljenju čime se značajno povećava osetljivost kamere pri smanjenom osvetljenju. Brzina bledne je čak duplo brža u odnosu na klasične analogne kamere i ogleda se u daleko boljoj slici u noćnim uslovima. „Digital Noise Reduction“ pruža korisnicma mogućnost da razlikuju oblike, veličine i pokrete objekata u skoro potpunom mraku.

PICADIS kamere rade u širokom temperaturnom opsegu od - 40C° do + 60 C° kao i na nivou vlažnosti do 90%. Modeli DS-2CE55C2P-IR i DS-2CE15C2P-IR su opremljeni spoljašnjim kućištem koji je u saglasnosti sa IP66 standardom. Pored ovih modela postoje i modeli DS-2CE16C2P-IT3/IT5 720TVL IR Bullet kamera i DS-2CE56C2P-IT3 720TVL IR plafonska (dome) kamera imaju integrisane nove HikVision EXIR infracrvene diode – novu IR tehnologiju koja značajno poboljšava performanse kamere pri vrlo slabom osvetljenju pružajući jasnu sliku i u potpunom mraku. Glavna prednost EXIR tehnologije je ravnomerna raspodela IR snopa po celoj snimanoj sceni gde se izbegava nedostatak IR kamera sa kružnom raspodelom dioda kod kojih se osvetljava

samo centralni deo slike. Ono što je takođe prednost PICADIS kamera u odnosu na većinu kamera koje se mogu naći na tržištu je ta da imaju SMART IR funkciju koja omogućava smanjenje jačine IR snopa pri približavanju objekta radi boljeg prepoznavanja.

Picadis kamere možete pronaći u ponudi Emmi shopova.

Tehničke karakteristike PICADIS serije analognih kamera:

· 720 TVL Ultra-High rezolucija

Za kvalitetniju sliku sa mnogo više detalja, HikVision 720 TVL PICADIS analogne kamere koriste 1.3 MP čip za postizanje „ultra-high“ rezolucije od 1280 x 960 piksela.

· High Dynamic Range (HDR)

720TVL PICADIS analogne kamere koriste HDR (High Dynamic Range) način procesuiranja slike, čime se za 20% povećava dinamiči opseg u odnosu na konvencionalne analogne kamere od 700 TVL

· Unapređen video izlaz

ISP procesor PICADIS kamera koristi tehniku korekcije osvetljenja (ALTM – Adaptive Local Tone Mapping) povećavajući performanse kamere i pružajući kristalno jasnu sliku.

· Ultra Low-Light iluminacija

Brzina blende (Shutter speed)dostiže do 40ms u situacijama slabog osvetljenja što je duplo brže od konvecionalnih analognih kamera a rezultat je poboljšana osetljivost kamere i kvalitetnija slika pri slabom osvetljenu.

· Smart IR funkcionalnost

Koristeći „ Smart IR“ osvetljenje, 720TVL PICADIS analogna kamera prikazuje čistu sliku u potpunom mraku čak i kada je objekat blizu kamere!

.

Gedžeti

18 godina razvoja, do najbolje kamere u pametnom telefonu

Godinama unazad svedoci smo neverovatnog razvoja tehnoloških uređaja. Promene su drastične u napretku televizora, frižidera, veš mašina, usisivača i svih drugih aparata koje koristimo u svakodnevnom životu. I mogli bismo da nabrajamo u beskraj kada govorimo o promenama koje se događaju svakog minuta u svetu tehnologije, ali nikako ne smemo da zaboravimo mobilne telefone.

Gedžeti petak 15.06. 12:09 Komentara: 34
strana 1 od 62 idi na stranu