Video nadzor sa novom „Picadis“ serijom kamera

Industrija bezbednosnih sistema poslednjih godina se u najvećoj meri usresredila na razvoju high-definition (HD) i inteligentnih sistema video nadzora prateći svetske trendove koje diktira savremeno društvo.

Tehnopolis

Izvor: Piše: Ivan Manèiæ

Četvrtak, 13.02.2014.

09:49

Default images

Međutim, uprkos porastu potražnje za visoko tehnološkim rešenjima, naročito iz oblasti CCTV-a, svetske kompanije ne odustaju od razvoja i analognih sistema i činjenice govore o tehnološkom napretku analognih kamera poslednjih godina koje su evoluirale od početnih 420 TV pa sve do 700 TV linija koje se i danas koriste.

HikVision, jedna od 5 najvećih svetskih kompanija iz oblasti sistema za video nadzor, je sredinom ove godine predstavila novu seriju analognih kamera sa 720 TV linija pod nazivom PICADIS (Perfect Imagery Capturing - Advanced Digital Image System”). Nova serija kamera je dizajnirana da unapredi analogne CCTV sisteme i pruži postojećim ali i novim korisnicima najviši nivo kvaliteta slike analognog CCTV nadzora.

U novu seriju analognih Picadis kamera spadaju sledeći modeli:

DS-2CE55C2P - plafonska(dome) kamera

DS-2CE55C2P-IRM plafonske(dome) kamere sa IR diodama IP66

DS-2CE15C2P-IR tzv. „Bullet“ kamera sa IR diodama IP66

Sve ih karakteriše „Ultra-high“ rezolucija od 720 TV linija koja potiče od integrisanog 1.3 megapikselnog čipa (1280 (H) × 960 (V))koji udvostručuje broj efektivnih piksela pružajući daleko bolju oštrinu i kvalitet slike od klasičnih modela kamera.

Slike su dodatno optimizovane sa HDR (High Dynamic Range)funkcijom koja održava oštirnu slike čak i pri pojavi dodatnog jakog svetla ili senki u prostoru, ne degradirajući kvalitet slike i jačine boja.

Odlične „low-light“ performanse kamera su još jedne od karakteristika koje krase PICADIS 720TV kamere. Brzina blende (shutter speed) kod svih PICADIS kamera dostiže brzinu do 40ms čak i pri vrlo slabom osvetljenju čime se značajno povećava osetljivost kamere pri smanjenom osvetljenju. Brzina bledne je čak duplo brža u odnosu na klasične analogne kamere i ogleda se u daleko boljoj slici u noćnim uslovima. „Digital Noise Reduction“ pruža korisnicma mogućnost da razlikuju oblike, veličine i pokrete objekata u skoro potpunom mraku.

PICADIS kamere rade u širokom temperaturnom opsegu od - 40C° do + 60 C° kao i na nivou vlažnosti do 90%. Modeli DS-2CE55C2P-IR i DS-2CE15C2P-IR su opremljeni spoljašnjim kućištem koji je u saglasnosti sa IP66 standardom. Pored ovih modela postoje i modeli DS-2CE16C2P-IT3/IT5 720TVL IR Bullet kamera i DS-2CE56C2P-IT3 720TVL IR plafonska (dome) kamera imaju integrisane nove HikVision EXIR infracrvene diode – novu IR tehnologiju koja značajno poboljšava performanse kamere pri vrlo slabom osvetljenju pružajući jasnu sliku i u potpunom mraku. Glavna prednost EXIR tehnologije je ravnomerna raspodela IR snopa po celoj snimanoj sceni gde se izbegava nedostatak IR kamera sa kružnom raspodelom dioda kod kojih se osvetljava

samo centralni deo slike. Ono što je takođe prednost PICADIS kamera u odnosu na većinu kamera koje se mogu naći na tržištu je ta da imaju SMART IR funkciju koja omogućava smanjenje jačine IR snopa pri približavanju objekta radi boljeg prepoznavanja.

Picadis kamere možete pronaći u ponudi Emmi shopova. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: