Vodič za kupovinu digitalnog fotoaparata

Kvalitet fotografija pravog fotoaparata se ne može zanemariti u posebnim trenucima, pogotvu u onim koje ćemo pamtiti čitavog života.

Piše: Stevan Stevanović
Podeli

Ništa ne kvari više raspoloženje od odsustva fotoaparata kada taj trenutak dođe, ili loše izrađenih fotografija kada taj trenutak već prođe. Iz tog razloga odabir dobrog digitalnog fotoaparata je vrlo važan.

Zato, kao i uvek, odabrali smo digitalne fotoaparate za svačiji džep, od povoljnih do profesionalnih modela, na koje bi trebali obratiti pažnju pri kupovini.

Canon PowerShot A1400
(Cena: 7.490,00 din)

Uz 16 megapiksela koji ga karakterišu, jednostavni Canon A1400 učiniće Vaše posebne trenutke večnim. Digitalna stabilizacija slike, mogućnost automatskog detektovanja lica, ali i snimanje u visokoj rezoluciji (720p) samo su neke od prednosti koje ovaj sjajni fotoaparat pruža. Uz kombinaciju LCD ekrana veličine 6,8 cm i zuma od 10x, bez opadanja kvaliteta, nijedan zanimljiv detalj Vam neće promaći. Budući da kompanija Canon vodi računa o svom prirodnom okruženju, ne treba da čudi što model A1400 poseduje režim za uštedu energije koji omogućava dobijanje većeg broja fotografija.

Od specifikacija je vredno pomenuti: Senzor od 16MPix, 2.7 inča dijagonala ekrana, 5X optički zoom, radi na 2xAA baterije

Nikon Coolpix S3500
(Cena: 11.990,00 din)

Nikon S3500 je dolazi u čak 8 raznih boja, pa možete odabrati onaj dizajn aparata koji odgovara vašem stilu života. Zahvaljujući velikoj pažnji koja je posvećena dizajnu i detaljima, telo fotoaparata debljine 20,5mm staje u Vašu ruku kao da je upravo za nju napravljen. S3500 poseduje širokougaoni NIKKOR objektiv (26-182mm) koji omogućava da salakoćom fotografišete sve važne trenutke, od grupnih fotografija do krupnih planova. Pomoću 18 različitih scena snimanja i tehnologije smanjenja vibracije napravićete jasne fotografije i kristalno čiste video snimke.

Od specifikacija je vredno pomenuti: Senzor od 20MPix, 2.7 inča dijagonala ekrana, 7X optički/4X digitalni zoom, Audio/Video izlaz, radi na Li-Ion EN-EL19

Canon PowerShot SX160IS
(Cena: 15.490,00 din)

Canon PowerShot SX160 predstavlja pravi porodični fotoaparat koji omogućuje lako snimanje detaljnih fotografija od 16 megapiksela, ali i veoma kvalitetnih video zapisa, uz opciju prepoznavanja lica. Zumiranje do 32x učiniće da svi prelepi, ali udaljeni pejzaži budu na dohvat ruke. Gledanje dragih fotografija sa putovanja ili drugih posebnih prilika, predstavljaće pravo zadovoljstvo zahvaljujući velikom LCD ekranu od 7,5 cm, ali i HDMI priključku za televizor. Uz kreativne i zabavne filtere fotografije će biti još zanimljivije, dok će opcija inteligentne stabilizacije slike osigurati njihovu kristalnu bistrinu.

Od specifikacija je vredno pomenuti: Senzor od 16MPix, 3 inča dijagonala ekrana, 16X optički zoom, miniHDMI izlaz, radi na 2xAA baterije

Nikon Coolpix L820
(Cena: 23.990,00 din)

Sa lakoćom se približite i snimite izvanredno detaljnu fotografiju uz pomoć 16 Megapiksela i CMOS senzora sa pozadinskim osvetljenjem. U kompaktno telo smešten je NIKKOR objektiv sa 30x optičkim zumom (22,5-675mm) i LCD ekran veličine 7,5 cm. Poseduje namensko dugme za snimanje videa u Full HD sa stereo zvukom, kao i funkcije za pametan portret, tajmer osmeha, otklanjanja treptaja. Model je dostupan u 4 različite boje.

Od specifikacija je vredno pomenuti: Senzor od 16MPix, 3 inča dijagonala ekrana, 30X optički/4X digitalni zoom, ISO do 3200, radi na 4xAA baterije

Nikon DSLR D3100
(Cena: 38.990,00 din)

D3100 je namenjem prvenstveno za korisnike koji bi da na lakši način uđu u svet fotografisanja. Poseduje vodič koji će Vam pomoći da napravite kvalitetne fotografije u svakoj situaciji. CMOS sensor , DX formata od 14,2 Megapiksela daje realistične slike živopisnih boja. Sistem od 11 autofokusnih tačaka izuzetno brzo omogućava izštravanje objekta fotografisanja. Poseduje mogućnost “živog prikaza” za snimanje u FULL HD rezoluciji. Za razliku od kompaktnih fotoaparata , može se nadograditi sa drugim objektivima i ostalom dodatnom opremom.

Od specifikacija je vredno pomenuti: Senzor od 14MPix, 3 inča dijagonala ekrana, ISO do 12800, orijentacioni senzor, HDMI izlaz, radi na Li-Ion EN-EL14

Canon EOS 600D
(Cena: 59.990,00 din)

Ono sto ovaj aparat izdvaja iz mase jeste niska cena za odlične performanse. Sa rezolucijom od 18 megapiksela, fotografije će Vas ostaviti bez teksta, čak i u otežanim uslovima vidljivosti. Sa ovim malim, ali veoma moćnim uređajem, Canon Vas nagradjuje standardnim objektivom od 18-55mm, koji podrazumeva i opciju stabilizacije slike. Odlični snimci pri slabom osvetlenju, daljinska kontrola blica sa aparata i pokretni ekran od 7,5cm za kreativno kadriranje samo su neke od funkcija koje će vas zabaviti dok budete otkrivali svet kroz Vaš EOS.

Od specifikacija je vredno pomenuti: Senzor od 18MPix, 3 inča dijagonala ekrana, ISO do 6400, Analogni video izlaz, miniHDMI izlaz, radi na Li-Ion LP-E8

Nadamo se da smo vam pomogli pri izboru vašeg budućeg modela digitalnog fotoaparata.

Kompletnu ponudu mobilnih telefona možete naći u ponudi WinWin Web sajta

Gedžeti

LG 42LN575S - Smart TV za početnike

Pre par godina ostavili smo klasične TV prijemnike sa katodnom cevi za sobom. Zamenili su ih lepši i tanji LCD televizori koji nude mnogo bolji kvalitet prikaza i brojne konektore za povezivanje naših omiljenih TV dodataka.

Gedžeti ponedeljak 27.01. 11:58 Komentara: 52

Upoznajte Sony SRF-39FP - "zatvorski iPod"

Ugledni časopis "Njujorker" objavio je priču koja otkriva tajnu sveta iza "zatvorenih (i zaključanih) vrata" i daje odgovor na pitanje koji je jedan od najčešćih predmeta koji se može naći iza zidova zatvora, među večito rastućom zatvorskom populacijom u SAD-u.

Gedžeti utorak 21.01. 10:15 Komentara: 11

Robot koji usisava umesto vas

Bolji poznavaoci robotike su čuli za kompaniju iRobot koja je napravila pionirske korake u istraživanju svemira (NASA) kao i u istraživanju mora i drugih aktivnosti gde bi ljudi bili dovedeni u opasnost (mapiranje Fukušime posle nuklearne katastrofe, intervencija u Meksičkom zalivu posle izlivanja nafte, raščišćavanje ruševina, spašavanje života, čišćenje minskih polja i sl.)

Gedžeti sreda 15.01. 15:01 Komentara: 31

Garmin Virb akcione kamere

Akcione kamere su za relativno kratko vreme, od noviteta i zanimljivog gadgeta namenjenog specifičnoj ciljnoj grupi, postale tržište vredno milijarde dolara kojim dominira kompanija GoPro.

Gedžeti ponedeljak 13.01. 14:45 Komentara: 10

Test: Lenovo K900

Lenovo se bez problema može svrstati u sam vrh kada su proizvođači personalnih kompjutera u pitanju ali je isto tako prilično nepoznat po svojim smartfonima na tržištima van Kine, U pokušaju da to promeni, kompanija je predstavila svoj premijum uređaj - Lenovo K900 ne bi li skrenula pažnju korisnika na svoje mobilne uređaje.

Gedžeti četvrtak 2.01. 08:50 Komentara: 21

Test: LG G2

Nexus 5, samopopravljivi i savitljivi telefoni jesu zvezde LG-jevog javnog nastupa poslednjih nedelja, ali se prava stvar desila ipak nešto ranije.

Gedžeti utorak 31.12. 10:48 Komentara: 71
strana 1 od 4 idi na stranu