LG predstavlja: pametni usisivač

Kompanija LG Electronics će tokom ovogodišnjeg IFA sajma potrošačke elektronike predstaviti najnoviji robot - usisivač Smart Hom-Bot Square, najavljeno je danas iz kompanije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 04.09.2013.

15:23

Default images

Smart Hom-Bot Square pruža značajna poboljšanja u tehnici čišćenja zahvaljujući LG Corner Master funkciji, a opremljen je i inovativnim smart tehnologijima koje uključuju Smart Control, Cleaning History, Smart Diagnosis, kao i opciju za ažuriranje softvera, koje omogućavaju korisnicima da daljinski kontrolišu ovaj uređaj uz pomoć smart telefona.

LG Smart usisivač napravljen je tako da čisti temeljno i efikasno zahvaljući Corner Master funkciji koja uključuje korišćenje dve dugačke četke, senzore za detekciju ćoškova, kao i specifičan oblik ovog jedinstvenog uređaja.

Senzori za detektovanje omogućavaju usisivaču da mapira tačnu lokaciju u kući, kao i da se samostalno okrene nakon što dođe do ivice sobe.
U poređenju sa robotima-usisivačima koji najčešće koriste jednu kameru za orijentaciju, Smart Hom-Bot Square dizajniran je sa dve Dual Eye 2.0 kamere, a navodeći se uz pomoć dve slike u sekundi, gornja i donja kamera skeniraju plafon, zidove i pod, čak i u mraku.

Uređaj potom analizira slike kako bi se generisala smart mapa, a istovremeno više senzora detektuje i pamti prepreke u polju od 180 stepeni, što omogućava robotu slobodno kretanja u različitim prostorijama.

Usisivač takođe karakteriše nizak nivo buke od svega 60dBA, a visina od samo 89 milimetara omogućava da manevriše po celoj kući sa velikom lakoćom, čak i ispod kreveta, kauča i ostalih teško dostupnih mesta.
Smart Control funkcije koja omogućava korisnicima da kontrolišu uređaju uz pomoć pametnih telefona, iz bilo kog dela kuće usled čega ne postoji potreba za ručnim pritiskanjem dugmeta "start" ili traženjem daljinskog upravljača.

Cleaning History aplikacija omogućava korisnima da veoma jednostavno prate proces čišćenja, uz pmoć Map View funkcije, korisnik može videti tačno koji delovi kuće su počišćeni, a koji nisu.

Korisnicima će tako koristiti niz praktičnih svojstava poput Voice Guidance funkcije uz pomoć se izdaje više od 90 glasovnih komandi, kao i Smart Diagnosis opcije koja olakšava rešavanje problema tako što korisnika obaveštava o problemu i sugriše potencijalno rešenje.

Predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Home Appliance Seong-jin Jo je kazao da zbog jedinstvenog dizajna, Smart Hom-Bot Square usisivač čisti nedostupne krajeve, imajući u vidu da je dizajniran da prepoznaje ćoškove kao oštre uglove, a ne kao obline.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: