"Pametna čarapa" prati zdravlje vaše bebe

"Čarapa" odnosno skup senzora prate zdravlje vaše bebe i sve vam podatke šalje na mobilnu aplikaciju ili na računar. Koštaće 199 dolara kada se pojavi u prodaji.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.09.2013.

08:54

Default images

Kako spava beba? Da li joj je hladno? Da li i dalje leži na leđima? Ova i brojna druga pitanja stalno su na pameti brojnih roditelja tokom prvih meseci od rođenja njihove bebe, ali sada stiže i gedžet koji bi im deo briga barem malo olakšao.

"Owlet" je mala "čarapa" koja se stavlja bebi na nogu dok spava. Istovremeno meri puls, temperaturu kože, zasićenost krvi kiseonikom i da li spava beba na leđima.

Koosnivač projekta Jakob Kolvin za "VentureBeat" je rekao kako ima dvoje dece koja boluju od virusne infekcije RSV zbog koje imaju poteškoća sa disanjem i žele da pruže određenu dozu mira mladim roditeljima.

Jedan senzor meri puls i zasićenost krvi kiseonikom, a akcelerometar prati položaj bebe i daje uvid u kvalitet sna. Preko njega se šalje i upozorenje ako se beba okrenula na stomak, a termometar meri temperaturu bebe. Svi podaci se šalju na aplikaciju na mobilni ili na računar i omogućavaju detaljan uvid u zdravlje bebe.

"Owlet" se ne finansira preko Kickstartera, ali izradili su već nekoliko prototipa i preko svoje stranice traže finansijsku podršku, slično kao što se finansiraju i Kickstarter projekti. Za 159 dolara moći će da se nabaviti uređaj, kojem će kasnije cena biti 199 dolara. Cilj im je da prikupe 100.000 dolara, a sada su na nešto manje od pola, uz još 26 dana kampanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: